Sosyal Medya

TEKNOLOJİ

Apple, Dell ve Amazon'un tedarikçisi, Omicron salgını nedeniyle üretimi durdurdu

Dell, Apple ve Amazon gibi teknoloji devleri için son derece önemli bir tedarikçi olan Compal Electronics, çalışanları arasında patlak veren Omicron salgını nedeniyle üretimi bir haftalığına durdurdu.

Nikkei Asia'nın haberine göre Apple, Dell ve Amazon'un tedarikçisi olan Compal Electronics, çalışanları arasında patlak veren Omicron vakaları yüzünden Tayvan'da üretimi askıya aldı. Şirket, üç işçide son derece bulaşıcı olan yeni koronavirüs varyantı tespit edilir edilmez üretim bir hafta süreyle durdurma kararı aldı.
 
Aylar sonra ilk kez büyük bir elektronik üreticisi Covid-19 riski nedeniyle Tayvan'da üretimi tamamen durduruyor. Compal Electronics iPad, Apple Watch, Google Pixel, Amazon Echo akıllı hoparlör vb. gibi ürünler için son derece önemli bir üretici konumunda. Şirketin 2021'de elde ettiği gelir 44.6 milyar dolar olarak kayıtlara geçti.
 
Önlemler sıkılaştırılıyor
Üretimde yaşanacak bir haftalık aksaklığın şirketin yıllık geliri üzerinde çok büyük bir etkisi olmayacak. Hesaplamalar %0.1'lik bir düşüşe işarete ediyor. Salgına karşı Tayvan'daki Compal, Foxconn, Quanta ve TSMC üretim tesislerinde önlemlerin artırılacağı da gelen haberler arasında.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.