Sosyal Medya

GÜNDEM

Rize'de Yaşam Konulu Fotoğraf Sergisi Açıldı

Rize Takip Gazetesinin organizasyonunda 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle “Rize’de Yaşam” konulu fotoğraf sergisi Şimal AVM’de açıldı. Sergi bir hafta boyunca ziyarete açık olacak.

Rize Takip Gazetesi İmtiyaz Sahibi Aytekin Kalender’in mesleğini icra ederken fotoğrafladığı kareler sergilendi. Şimal AVM’de yapılan sergi açılışında Rize’nin çeşitli yerlerinde çekilen 30 fotoğraf Rizelilerin beğenisine sunuldu.
 
Sergi açılışına Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, RTEÜ Rektörü Hüseyin Karaman, İl Emniyet Müdürü Nuretttin Gökduman, Rize Vali Yardımcısı Ömer Faruk Duman, Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Güven Aksoy, Ak Parti İl Başkanı İshak Alim, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İhsan Alkan, CHP İlçe Başkanı Necati Topaloğlu, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Ensar Özçelik ve İlçe Başkanı Abdulkadir Usta, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mustafa Bakırcı, Çalışma ve İş Kurumu Rize İl Müdürü Hasan Kiraz, Çevre Şehircilik İl Müdürü Ali Serkan Savaş, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İdris Altuntaş, Tarım İl Müdürü Murat Genç, Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız, Rize Orman İşletme Müdürü Abdi Ekşi, Güneysu Kaymakamı Arif Oltulu, İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, Rize Şoförler Odası Başkanı Turan Akbulut, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Rize Şubesi Hasan Türüt, Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Adem Tornacı, Fırıncılar Odası Başkanı Refik Kumbasar, Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Yaşar Karaca, gazeteciler, davetliler ve çok sayıda vatandaşlar katıldı. 
 
Açılışta konuşma yapan Rize Takip Gazetesi İmtiyaz Sahibi Aytekin Kalender, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününün 1961 tarihinden bu güne kadar kutlandığını belirterek, “O tarihte gazetecilere çeşitli haklar verildiği için bugün halen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler için önemli bir gün olarak kutlanmaktadır. Bizde bugün vesilesiyle çeşitli zamanlarda çektiğimiz fotoğraflardan Rize’de yaşamı anlatan kareleri sergilemeyi düşündük. Her fotoğrafın içinde bir hikaye var. Bu hikayeleri bazen biz biliyoruz bazen fotoğraftakiler biliyor. Ama hayat Rize’de keyifli olduğu kadar hem de zorluklarla doludur. Bugün burada katılan tüm herkese teşekkür ediyorum” dedi.  
 
Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ise kurdele kesim öncesi Aytekin Kalender’in fotoğraflarını takip ettiğini söyleyerek, “Fotoğraf sadece arşivlemek için değil aynı zamanda teşhir için de önemlidir. Gazeteci ve fotoğrafçı Aytekin Kalender'in Rize'nin çeşitli yerlerinde fotoğrafladığı, ilimizin doğal yaşantısını içeren fotoğraf sergisinin hayırlı olmasını diler, çalışan gazetecilerimizin gününü tekrar buradan kutluyorum" dedi.
 
Konuşmalar ardından katılımcılar fotoğrafları tek tek inceleyerek karelerin üzerlerinde yorumlar yaptılar. Sergide Belediye Başkanı Metin, Rektör Karaman ve Emniyet Müdürü Gökduman ise fotoğraf makinelerini ellerine alarak gazetecilerin fotoğrafını çekti.
 
Fotoğraf sergisine çoban kıyafetiyle katılan Rizeli Heidi diye bilinen Hamdu Sena Bilginde katılarak kendi fotoğraflarının hikayesini anlattı.

  • Rize'de Yaşam Konulu Fotoğraf Sergisi Açıldı

  • Rize'de Yaşam Konulu Fotoğraf Sergisi Açıldı

  • Rize'de Yaşam Konulu Fotoğraf Sergisi Açıldı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.