Sosyal Medya

GÜNDEM

Tarama amaçlı ve temaslı kişilerde PCR testi zorunluluğu kaldırıldı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bilim Kurulumuz tarama amaçlı ve temaslı kişilerde PCR testi zorunluluğunu kaldırmıştır. Bundan böyle PCR testi yalnızca semptom gösteren kişilere yapılacaktır." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanan Bilim Kurulu toplantısı sona erdi.
 
Bakan Koca, yaptığı açıklamada, tarama amaçlı ve temaslı kişilerde PCR testi zorunluluğunun kaldırıldığını, bundan böyle PCR testinin yalnızca semptom gösteren kişilere yapılacağını duyurdu.
 
Sağlık Bakanı Fahretiin Koca şu açıklamalarda bulundu:
 
"OMICRON ÜLKEDE BASKIN VARYANT OLDU"
 
Omicron varyantı küresel ölçekte oldugu gibi ülkemizde de baskın varyant haline geldi.
 
VAKA SAYILARI BİR ÖNCEKİ AYA GÖRE 4 KAT ARTTI
 
Vaka sayıları bir önceki aya oranla yaklaşık 4 kat birden arttı. Bununla birlikte hastanelerimzide tedavi edilmesi gereken hasta sayısında yaklaşık yüzde 10'luk bir artış oldu. Salgının önceki dönemlerinde daha az sayıda vaka ile daha yüksek hastaneye yatışlar görüyorduk.
 
TURKOVAC
 
Turkovac aşımızın Hacettepe Üniversitesi'nde yürütülen primer aşılama faz-3 sonuçları bugün çalışmayı yürüten bilim insanlarımızca açıklandı. Faz-3 aşamasında 1182 gönüllüden elde edilen sonuçlar kamuoyu ile paylaşıldı.
 
TURKOVAC aşımızı güvenli şekilde kullanabileceğimizi yüksek sesle söylemek konusunda kimsenin tereddüdü olmamalı.
 
HATIRLATMA DOZLU TEMASLILAR KARANTİNAYA ALINMAYACAK
 
Bugünkü bilim kurulumuzda aşısını ve hatırlatma dozunu olmuş temaslı kişilerin karantinaya alınmamasına karar verilmiştir. İzolasyon konusunda ise pozitif vakaların tamamı 7 gün izolasyonu tamamladıktan sonra test yaptırmaksızın izolasyondan çıkabilirler.
 
SEMPTOMSUZ TEMASLILARA PCR ZORUNLULUĞU KALDIRILDI
 
Bilim Kurulumuz tarama amaçlı ve temaslı kişilerde PCR testi zorunluluğunu kaldırmıştır. Bundan böyle PCR testi yalnızca semptom gösteren kişilere yapılacaktır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.