Sosyal Medya

KARADENİZ

Bakan Kurum müjdeli haberi verdi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Antalya'da yaptığı açıklamada Rize Çayeli'de

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 81 ilde 81 milyon metrekare Millet Bahçesi hedefinde 67,7 milyon metrekareye ulaştıklarını belirterek, "Bugün karşımızda, bu güzelim doğal güzelliklere, yeşil alanlara dahi tahammülü olmayan bir muhalefet var." dedi.
 
Kurum, Antalya'nın Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde gerçekleştirilen AK Parti Ankara İl Başkanlığı Kampı'nda çevre ve iklim politikaları hakkında sunum yaptı.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde büyük Türkiye yürüyüşünün lokomotifinin daima yerel yönetimler olduğunu belirten Kurum, gönül belediyeciliği ile en güzel ve örnek eserlerin milletin hizmetine sunulduğunu ve eser siyasetinin yerel yönetimlerden sonra genel seçimlerde de itici güç oluşturduğunu kaydetti.
 
Medeniyeti yaşatan, çevreye saygılı iklim dostu şehirler hedefiyle çalışmalarını gece gündüz sürdürdüklerini dile getiren Kurum, "Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar 81 ilimize 350'den fazla ziyaret gerçekleştirdik, teşkilatlarımızla istişarelerde bulunduk. Tüm illerimizde, Türkiye'nin dört bir yanında, yatırım değeri 300 milyar lirayı aşan, tam 12 bin 700 kalemden oluşan proje başlattık, milletimizin hizmetine sunduk." diye konuştu.
 
İklim değişikliğinin neden olduğu felaketlere değinen Kurum, çevre kirliliğinin, atık problemin ve zararlı sanayi atıkların tabiattaki düzeni bozduğunu ve iklim krizini tetiklediğini kaydetti.
 
Ankara'da görülen kum fırtınalarının, Konya'daki obrukların, Ordu, Giresun, Rize, Kastamonu, Bartın ve Sinop'ta yaşanan sellerin, Antalya ve Muğla'da ortaya çıkan yangınların, Marmara Denizindeki musilaj probleminin iklim değişikliğinin olumsuz etkilerinden biri olduğunu anlatan Kurum, "Türkiye olarak dünyanın geldiği bu noktada, tarihi mesuliyetimizin olmamasına rağmen büyük sorumluluklar alıyoruz, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ulusal ve uluslararası girişimlerimizi her geçen gün daha da artırıyoruz." dedi.
 
Sıfır atık sanayi siteleri projeleri
Türkiye'nin ilk Sıfır Atık Sanayi Siteleri olan Konya'daki 2 bin 690 dükkana sahip motorlu sanayi sitesinin, 1526 iş yeri kapasiteli Samsun İlkadım Toybelen Sanayi Sitesi'nin yapımına devam ettiklerini anlatan Kurum, Osmaniye, Rize Çayeli, Afyonkarahisar Dinar, Amasya Suluova, Trabzon Akçaabat ve Arsin, Kayseri Kocasinan, Kütahya İnköy, Adana Sarıçam, Diyarbakır sanayi sitelerinin proje çalışmalarına da başladıklarını bildirdi.
 
 
 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.