Sosyal Medya

GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması

Katar ziyareti öncesindeki basın toplantısında kendisine 'asgari ücret' ile ilgili soru yöneltilen Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Kesinlikle işçimizi zora sokmayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar’a hareketi öncesi Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, (Katar'la) İkili ilişkilerimizde son yıllarda kaydedilen mesafeden inşallah bundan sonrası çok daha verimli şekilde devam edecektir. " dedi.
 
Erdoğan, Türk iş adamlarına Katar'da verilen işlerin tutarının 15 milyar dolar civarında olduğunu belirtti.
 
 

 
"Katar'ın yanı sıra Körfez'deki diğer ülkelerle de iş birliğimizi geliştirmeye çalışıyoruz." diyen Erdoğan, şöyle devam etti:
 
"Körfez bölgesinde diyalog kapılarının tekrar açılması ve yanlış anlamaların giderilmesi yönünde yürütülen diplomatik çabaları memnuniyetle karşılıyoruz. Türkiye olarak tüm Körfez ülkeleriyle olan birlikteliğimizi, dayanışmamızı, bundan sonraki ilişkileri çok daha güçlenerek devam ettirmekten yanayız."
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
"Biz kesinlikle bu noktada işçimizi zora sokmayacağız"
 
Erdoğan, asgari ücret ile ilgili bir soru üzerine, şunları kaydetti:
 
"Biz kesinlikle bu noktada işçimizi zora sokmayacağız. Asgari ücret noktasında da inşallah en uygununu, en ideal olanını gerek brüt gerek net masaya yatırarak nihai kararımızı vereceğiz. Sadece işçi kesiminin memnuniyeti değil, işveren kesiminin de alınan karardan memnun olması gerekiyor." dedi. 
 
"Stokçuluk yapanlar bedelini ağır ödeyecek"
 
En çok rahatsız olduğu konunun stokçuluk olduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:
 
(Stokçuluk) Şu anki cezai müeyyide çok düşük. Mehmet (Muş) Bey'e söyledim, hazırlıklarınızı yapın bu müeyyideyi onları rahatsız edici bir noktaya çıkaralım. Bedelini ağır ödeyecekler. Çünkü vatandaşımıza hele hele gıdada bu tür zulmü yapanlara biz 'Buyur yoluna devam et diyemeyiz." 
 
Larnaka Büyük Camisi’ne yapılan saldırı
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde Larnaka Büyük Camisi’ne yapılan saldırıya ilişkin, "Güney Kıbrıs'taki bu operasyon karşılıksız kalmayacak." ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.