Sosyal Medya

EĞİTİM

MEB'den okullarla ilgili yeni karar!

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) son dakika kararı. Yüz yüze eğitim ve uzaktan eğitimle ilgili sıcak gelişme. Resmen belli oldu. Şikayetler artınca harekete geçildi. 81 ile yazı gönderildi. Milyonlarca öğrenciyi yakında ilgilendiriyor.

Okulların tekrar kapanıp kapanmayacağı Omicron varyantı nedeniyle gündeme geldi. Dünya Sağlık Örgütü'nün yaptığı açıklamalar ailelerde ve öğrencilerde kafa karışıklığı yaratırken Türkiye'nin 5 ülkeye kapılarını kapatmasıyla yaşanan son gelişmeler merak ediliyor.
 
2021-2022 eğitim öğretim yılının 1. dönemi okullarda tam kapasiteli eğitimle devam ederken öğrenciler, 15-19 Kasım tarihleri arasında ilk ara tatile girmişti.
 
22 Kasım tarihinden itibaren yüz yüze eğitim kaldığı yerden devam ederken yeni mutasyonun Güney Afrika'nın ardından Belçika, Hong Hong ve İsrail gibi ülkelerde görülmesi sonrası gözler ilk olarak 18 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmenin görev aldığı okullara çevrildi.
 
MEB Bakanı Mahmut Özer ve Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce yaptıkları açıklamalarda okulların kapanmayacağını net bir biçimde ifade etmişti. Yaşanan son gelişmelerin ardından okulların kapanmasından çok 15 tatilin öne çekilmesi üzerinde duruluyor. Peki okullarda 15 tatil erken mi yapılacak? İşte konuyla ilgili güncel bilgiler...
 
 
MEB'DEN YENİ KARAR! O ŞART KALDIRILDI 
Evde Eğitim ihtiyacı olan öğrenciler pandemi nedeniyle öğretmenlerin evlerde ders vermemek istemesi nedeniyle mağdur oluyordu. Bakanlığa ulaşan bir çok şikayet neticesinde MEB evde eğitim ihtiyacı olan öğrencilere yüz yüze eğitim şartını kaldırdı. Pandemi döneminde online olarak da ders verebilme imkanı getirildi.
 
TÜM OKULLARA UYARI GÖNDERİLDİ 
Milli Eğitim Bakanlığı TEFBİS veri girişleri ile ilgili tüm okulları uyardı. MEB’den yapılan uyarıda Okul Aile birliklerinin gelir ve gider işlemlerinin vaktinde girilmesi 31 Aralık 2021 tarihine kadar tüm bilgilerin TEFBİS'E işlenmesi istendi. Ayrıca gönderilen yazıda Okul Kantin Kiracı bilgilerinin de TEFBİS sistemine işlenmesi gerektiği belirtildi.
 
Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığınca ekim ayı sonunda başlatılan ve iki ay gibi kısa bir sürede tamamlanması hedeflenen “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesinde önemli bir mesafe kat edildi. Okullardaki mevcut kütüphaneleri zenginleştirmek ve yeni kütüphaneler yapmak amacıyla gerekli olan kaynak, projenin başladığı gün illere gönderildi.
 
Öğrencilere okuma kültürünü kazandırmak, onları sorgulayan, araştıran, bilgi üreten bireyler olarak yetiştirmek ve okullar arasındaki imkan farklarını azaltmak amacıyla yeni kütüphaneler okullarda hızla kurulmaya başlandı. Bir ay gibi kısa bir sürenin sonunda 5 ilde kütüphanesi olmayan okul kalmadı. Ağrı, Kırşehir, Nevşehir, Rize ve Siirt’teki tüm kütüphanelerin kurulumu tamamlandı.
 
Bir ayda en fazla kütüphane yapılan il, 554 kütüphane ile Ağrı oldu. 280 yeni kütüphane ile Erzurum ikinci sırada, 277 yeni kütüphane ile İzmir üçüncü sırada, 246 yeni kütüphane ile Ankara dördüncü ve 240 yeni kütüphane ile Bitlis beşinci sırada yer aldı.
 
'TÜM İLLERDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR' 
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, eğitimde fırsat eşitliğini artırmak için yürüttükleri çalışmalardan birinin de okullar arası imkân farklılıklarını azaltılması olduğunu belirtti.
 
Bu kapsamda başlatılan “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesine ilişkin çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade eden Bakan Özer, “Proje kapsamında, tüm illerimizde çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor. Çalışmalar neticesinde bir ay gibi kısa sürede 3 bin 200 okulumuz yeni kütüphanelerine kavuştu.
 
İnşallah bu projeyi yıl sonunda tamamlayacağız ve 2022 itibarıyla kütüphanesiz okul kalmayacak. Projeyi himayelerine alarak verdikleri desteklerden dolayı Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’ye şükranlarımı sunuyorum” değerlendirmesinde bulundu.
 
Öte yandan okulların tekrar kapanması gündemde mi? sorusu tekrar merak edilmeye başlandı. Toplam 18 milyon ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi yüz yüze eğitime başlarken sorunsuz bir şekilde bugüne kadar süreç ilerledi. Vaka ve temas nedeniyle eğitime ara verilen sınıflarda öğrenciler 10 günlük karantina sonrasında eğitimlerine geri döndü.
 
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, daha önce yaptığı açıklamalarda genel bir kapanmanın kesinlikle olmayacağını, daha çok sınıf bazlı hareket edileceğini duyurmuştu.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ise düzenlenen Kabine toplantısının ardından okullarda yüz yüze eğitimin kesinlikle devam edeceğini ifade etmişti.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.