Sosyal Medya

SAĞLIK

Fahrettin Koca: Okullar kesinlikle kapanmayacak

0-17 yaş grubundaki vaka sayısının toplam vakaların yüzde 25'ine ulaştığını açıklayan Bakan Koca, tedirgin olunacak bir durum olmadığını vurguladı.

Eylül ayında yüz yüze eğitime geçilmesiyle okullarda vaka görülmeye başlandı.
 
Koronavirüse yakalanan öğrencilerin bulunduğu sınıflar karantinaya alınırken, 15 günün ardından tekrar eğitime devam ediyor.
 
Bu kapsamda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, okullardaki son durumu değerlendirdi.
 
"TOPLAM VAKA SAYILARININ DÖRTTE BİRİ 0-17 YAŞ GRUBUNDA"
Dünkü Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı'nın ardından açıklamalar yapan Bakan Koca, üniversitelerin eğitime başlayacağını, bu durumun da vaka sayılarına bir etkisinin olacağını belirtti.
 
Mevcut vaka sayılarında okulların etkisinin olduğunu ifade eden Koca, şunları söyledi:
 
"Okulların son üç hafta açık kalmasıyla 0-17 yaş arası vaka sayısı bir kat daha arttı. Ortalama aktif vakamız şu an 400 bin. Dörtte biri 0-17 yaş grubunda. Yüzde 25 oranında. Daha önce yüzde 10-11 oranındaydı. Bu vaka sayılarındaki artış, hastane yatışına yüzde 10 yansıdı. Yoğun bakım ve entübe sayılarına yansımadı.
 
"TEDİRGİN OLABİLECEK BİR DURUM YOK"
Dolayısıyla bu anlamda tedirgin olabilecek bir durum yok. Yakından takip ediyoruz. Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı olarak ikili ve hafta sonu eğitim dahil olmak üzere bütün alternatiflerin denenmesini ve her haliyle okulların açık kalmasını düşünüyoruz. Sadece Milli Eğitim Bakanlığı okulları değil üniversite eğitimi için de aynı şekilde düşünüyoruz.
 
"KISITLAMALARI GÜNDEME ALMAK İSTEMİYORUZ"
Temel hedefimiz, aşı gücümüzle toplum bağışıklığının elde edilmesi. Yeni dönemde kapanmaları gündeme almak istemiyoruz.
 
"OKULLAR ASLA KAPANMAYACAK KURUMLAR ARASINDA OLACAK"
Yeni dönemi, kişisel tedbirlerin daha çok devreye girdiği, kişisel güvenlik çemberinin daha çok önemsendiği ve aşılamayı ön planda tuttuğumuz bir dönem olarak görüyoruz. Okullar da asla kapanmayacak olan kurumlar olacak. Yükseköğretim de buna dahil." ifadelerini kullandı.
 
"ÖĞRETMENLERİN AŞILANMA ORANLARI ARTIYOR"
Öğretmenlerin aşılanma oranına ilişkin soru üzerine de Koca, "Her geçen gün öğretmenlerimizin aşılanma oranları yükseliyor. En az bir doz aşı olanların oranında yüzde 92'ye, iki doz aşı olanların oranında yüzde 82'ye gelindi. Öğretmenlerin aktif vaka içindeki oranı yüzde 3'lerde. Yaklaşık 12 bin gibi." dedi.a

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.