Sosyal Medya

OTOMOBİL

Lastiklerde Bulunan Yanak İşaretleri Nedir?

Araç sürüş deneyiminde güvenliği sağlamanın yanı sıra yüksek performansa sahip olmak için doğru lastik seçilmesi son derece önemlidir.

Lastiklerde Bulunan Yanak İşaretleri Nedir?

Araç sürüş deneyiminde güvenliği sağlamanın yanı sıra yüksek performansa sahip olmak için doğru lastik seçilmesi son derece önemlidir. Lastik seçimlerinde aracınız için doğru olan tercihi yapmak için ise lastiklerde bulunan yanak işaretlerini doğru şekilde okumak gerekir. Oto lastiklerinin üzerinde yer alan rakamlar ve de işaretler birçok anlama gelip aracınız için uygun olan seçimi yapmanız da etkilidir. 

Oto lastiği yan yüzeyinde yer alan işaret ve rakamlar ise gereksinimleriniz hakkında tüm bilgileri de içermektedir. Yanak işaretleri olarak ifade edilmekte olan harfler ve rakamlar lastiğin fabrikadan çıkışında basılarak satışa sunulmaktadır. Aracınız için doğru olan lastik tercihinizi yaparken mutlaka yanak işaretlerini inceleyerek buna göre seçim yapmanız tavsiye edilir. 

Lastiklerin yanak işaretlerinde taban genişliği, en ve boy oranı, çapı, yük endeksi, hız sınıfı, çeşidi gibi bilgiler yer almaktadır. 

 

Kaliteli ve Doğru Lastik Seçimi Nasıl Yapılır?

Lastik alım işlemlerinizde aracınız için belirlenen tüm değerleri detaylı olarak inceleyerek buna göre seçim yapmanız gerekir. Lastik alımlarınızda sadece yanak işaretlerinde yer alan bilgiler değil aynı zamanda kaliteli üretim detayına sahip olan seçimleri de tercih etmeniz uzun vadeli avantaj elde etmenize olanak sunarken aynı zamanda güvenli sürüş deneyimine sahip olmanıza destek olur. 

Kaliteli ve doğru lastik seçimlerinin yapılmasında aracınız için ideal lastik seçimi için birlasshop.com adresinden yararlanabilirsiniz. Adreste yer alan kaliteli lastik çeşitleri arasından seçim yaparak kolaylıkla ve kısa sürede sipariş oluşturmanın da avantajını elde edebilirsiniz. Uygun fiyat ve uygun ödeme seçenekleri ile sunulan lastikler arasından tercihinizi yaparak kaliteye uygun fiyat ile sahip olmanın ayrıcalığını edinebilirsiniz. 

Mevsime Uygun Lastik Değişimi Gerçekleştirmenin Önemi 

Araç kullanımlarında lastikler yol ile olan bağın elde edilmesini sağlarken aynı zamanda güvenli bir sürüşe sahip olmanıza destek olur. Lastik alım işlemlerinde aracınız için ideal olan tercihe yer vermek için ise lastik yanaklarını detaylı olarak incelemeniz önerilir. Bunun ile beraber kaliteli üretim detayına sahip olan tercihlerin yapılması güvenli bir sürüş için gereklidir. 

Lastik seçimlerinde yaz ve kış ayları için farklı özelliklere sahip lastiklerin satın alarak mevsime uygun olarak değişimin yapılması gerekir. Mevsime uygun olarak lastik değişimin yapılması araç sürüş güvenliği açısından oldukça önemlidir. 

Lastik üretiminde yer veren firmalar farklı mevsimlere, yol şartlarına ve hava durumlarına bakarak lastik üretimini gerçekleştirirler. Mevsim şartlarına uygun olarak lastik alımına yer vermek ve değişimi yapmamanız bazı sorunların yaşanmasına sebep olabilir. 

Mevsime uygun lastik değişiminin yapılması durumunda aracın ideal bir yol tutuşuna sahip olması sağlanır. Yola olan hâkimiyetin artması sağlanarak özellikle virajlarda güvenlik sağlar. Mevsim değişimlerinde uygun özelliklere sahip olan lastik değişimi yaparak yakıt tasarrufunu da edinmenin ayrıcalığını elde ederek bütçenize de hitap eden bir tercih gerçekleştirirsiniz. 

Mevsime uygun olarak yaz ve kış aylarında farklı lastik kullanmak ayrıca lastiklerin ömrünü uzatır. Verimliğin artmasına da etki eden mevsime göre uygun lastik değişiminin yapılmaması yasal diş derinlik sınırına daha kısa sürede ulaşılmasına neden olmaktadır. Bu de daha kısa sürede yenilenme ihtiyacının doğmasına sebep olur. 

Yaz aylarında ve kış aylarında lastik değişiminin yapılması yasalar açısından da bir zorunluluk olarak karşımıza çıkar. 1 Kasım ve 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiklerinin kullanılması zorunludur. Fakat yaz aylarında kış lastiklerinin takılı kalması yasa gereği yasak olarak ifade edilmemek ile beraber yakıt tüketimi ve güvenlik için gereklidir. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.