Sosyal Medya

KARADENİZ

Rize Valisi Kemal Çeber'den Covid-19 uyarısı!

Rize Valisi Kemal Çeber, Rize'nin ekstra hareketliliğinin hiç bitmediğini belirterek, "Bu dönemde de Türkiye'nin en hareketli bölgesinin çay üretimi olan 4 il, özellikle üretimin yüzde 70'ten fazlasının yapıldığı Rize olduğunu hiçbir hemşehrimizin unutmaması lazım." dedi.

Rize Valisi Kemal Çeber, Rize'nin ekstra hareketliliğinin hiç bitmediğini belirterek, "Bu dönemde de Türkiye'nin en hareketli bölgesinin çay üretimi olan 4 il, özellikle üretimin yüzde 70'ten fazlasının yapıldığı Rize olduğunu hiçbir hemşehrimizin unutmaması lazım." dedi.
 
Çeber, gazetecilere, son açıklanan rakamlara göre Rize'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısı en çok azalan illerden olduğunu söyledi.
 
Rize'de vaka sayılarının artışına, Karadeniz insanının sıcakkanlılığından kaynaklı duygu paylaşımının neden olduğunu ifade eden Çeber, Rizelilerin artık bu konuda daha dikkatli olduğunu ve vaka sayılarının düşüşe geçtiğini aktardı.
 
Çeber, bu düşüşün kendilerini memnun ettiğini dile getirerek, "Vatandaşlarımızın duyarlılığı ve uyarılarımıza uyması, bizi iyi bir noktaya doğru getirdi ama hala yeterli noktada değiliz." ifadesini kullandı.
 
Devam eden çay sezonuna değinen Çeber, "İlimize her ne kadar yurt dışından gelen olmasa da yurt içinden müstahsil, çay işçisi ve yarıcı olarak 40 bin civarında vatandaş geldi son 1,5 ay içerisinde. Geçtiğimiz yıl gelip dönmeyen 10-15 bin civarında hemşehrimiz de var. Bunlar çay işlerini yürütüyor. Çok şükür dikkat ediyorlar. Alanda uyarılarımızı dikkate alanları ben gözlemliyorum." diye konuştu.
 
"Çok dar bir alanda yaşayan bir vilayetiz"
 
Çeber, çay sezonu nedeniyle Türkiye'nin en hareketli illerinden birinin Rize olduğunu ve Rizelilerin dikkati elden bırakmaması gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:
 
"Ekstra hareketliliğimiz bizim hiç bitmiyor. Bu dönemde de Türkiye'nin en hareketli bölgesinin çay üretimi olan 4 il, özellikle üretimin yüzde 70'ten fazlasının yapıldığı Rize olduğunu hiçbir hemşehrimizin unutmaması lazım. Çünkü biz dar alanda kısa paslaşmalar yapan bir vilayetiz. Yani başka bir vilayette 10 bin kişi 20 kilometrekare alanda ticari, ekonomik ve sosyal hayatını yürütüyorsa biz 10 bin kişi olarak 3 kilometrekare içerisinde bunu yürütüyoruz. Çok dar bir alanda yaşayan bir vilayetiz. Bu anlamda hemşehrilerimizden bizi memnun eden özenlerine dikkat etmelerini istiyorum. Böyle devam edersek daha da istenen seviyelere geleceğiz."
 
Turizm sezonunun başladığını, bütün turizmciler gibi kendilerinin de özlemle ziyaretçileri beklediğini ifade eden Çeber, rahat bir sezon geçirilebilmesi için herkesin kurallara dikkat etmesi gerektiğinin altını çizdi.
 
Çeber, Rizelilerin dikkati sayesinde vaka sayılarında bu seviyelere indiklerini belirterek, "Sırf İstanbul'dan 30 bin civarında vatandaşın geldiğini tahmin ediyoruz. 20 bine yakın İstanbul plakalı araç geldi ilimize çay işi için. Bu kadar insanı ilimizde memnuniyetle misafir etmekle beraber bu düşüşü sağlayabiliyorsak bu tamamen vatandaşımızın hassasiyeti ve özeni ile ilgilidir. Hep beraber üzerimize düşen görevi yapınca da inşallah çok kısa zamanda tamamen normal hayata da başlayacağız." ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.