Sosyal Medya

KARADENİZ

ÇAYKUR'dan çay alım uyarısı!

ÇAYKUR'dan çay alımıyla ilgili bir açıklama geldi.

ÇAYKUR'dan yapılan açıklama şöyle;
 
Değerli üreticilerimiz, malumlarınız üzere yaş çay kampanyası 17 Mayıs 2021 tarihinde açılmıştır. Bugün itibariyle toplam 23 Bin ton Yaş çay yaprağı satın alınmıştır. 20 Mayıs tarihinde 9.980 ton yaş çay alımı gerçekleştiğinden ve bilindiği gibi kapasitenin üzerine çıkılmıştır. Bu nedenle ilk gün 100 Kg dan başlayan alımlar bölge, bölge 50,30,20 kg şeklinde devam etmektedir. 
 
Üreticilerimiz Çay toplamada acele etmeden günlük satabilecekleri kadar çay toplamalarını istirham etmekteyiz. Çayı toplayıp bekletmenin kaliteyi bozduğu bilinmektedir. Çayın en iyi bekleyeceği yer bahçedir. Sabırla hasada devam edelim temennisiyle sağlık huzur ve bereketli günler dileriz.

2 Yorum

  1. laz

    Mayıs 24, 2021 Pazartesi 11:22

    Bir önceki mesajımda özel sektörlerin verdiği yaş çay fiyatlarını güncellemek istedim. Sıralamaları aynıdır. 1-24-05-2021 BUGUNKU ÇAY ALIMLARIMIZ KANTARDA ÖDEME NET FİYAT 3,00 TL. 2-BUGUN ITIBARIYLA ALIMLARIMIZ HAFTALIK 3.05 TL SURGUN SONU 3.10 TL VE VADELI (15.04.2022) DEVLET TABAN FIYATI OLARAK GUNCELLENMISTIR. Sayın Çaykur ve Rize'deki diğer yetkililer. Buna bir çare olamıyormusunuz?

  2. laz

    Mayıs 21, 2021 Cuma 11:17

    NOT: bu mesajı bir kaç yerde yazdım ama en güzeli burası galiba. ÇAYKUR neden kontenjan uygulamasında adil olamıyor. fındıklı-pazar-ardeşen tarafındaki müstahsiller çaylarını rahat rahat satarken, sahil bölgesindeki müstahsillerin hakları yenmiyor mu? daha çaya başlamadan kontenjan geliyor sahil bölgesindeki fabrika müstahsillerine. Sizlerin adaletsizliği yüzünden özel sektörün kucağına itilmiş oluyor müstahsil. bakın size 2 özel fabrikanın fiyatını vereyim. 21.05.21 saat 10:40 geçerli olan fiyatlandırmaları; 1- KANTARDA ÖDEME NET FİYAT 3,30 VADELİ ÇAYKUR FIYATI 2022 MART ÖDEME YAPILACAKTIR 2- BUGUN ITIBARIYLA ALIMLARIMIZ HAFTALIK 3.50 TL SURGUN SONU 3.70 TL VE VADELI ( 17 EYLUL 2021 ) DEVLET TABAN FIYATI OLARAK GUNCELLENMISTIR. ÇAYKUR kontenjanı daha da düşürürse özel sektör hem fiyatı düşürecektir hem de vadeyi uzatacaktır. Ayrıca sürümde 500-1000KG altında yaş çay verenlere ayrı bir sistem getirilmeli. 1500m2 çaylığı olan kişiye, 50kg kontenjan uygularsan satacağı 75kg yaş çaydır. 20kg kontenjan uygularsan satacağı çay 30kg yaş çaydır. Şimdi soruyorum size 30-50kg civarı için çaylığa girmek ne kadar mantıklı. Hele hele bu kişinin çay arazisi evinden çok uzakta ise. 1500m2 çay arazisi olan kişi geçimini çayı ile yapamaz. Dolayısı ile başka işte çalışıp aynı zamanda çayını da toplamak zorunda. Bunları ne kadar göz önünde bulunduruyorsunuz bilmiyorum ama bazı müstahsillerin haklarını yediğinizi biliyorum. Ayrıca şunu da belirteyim. Özel sektörde çalışıp çayı olan kişiler, çaylarını hafta sonu topluyor genelde. Dolayısıyla hafta sonları fabrikalar için daha yoğun. Fabrikadaki müdürler başta olmak üzere yetkili kişiler hafta sonları fabrikalarının başında bulunsun. Nöbetçi amir vs. bunlarla iş yürümüyor. Yetkiliye ulaşmaya çalışan bir müstahsil yetkiliye ulaşıp derdini anlatabilsin. Derdine çözüm bulabilsin. Nöbetçi amir, kısım amiri, bilmem ne yetkilisi insiyatif kullanamıyorlar. Çözüm üretemiyorlar. Bu konuda ayrı bir sorun oluyor müstahsil için. Yaş çay sezonunda fabrika müdürleri başta olmak üzere hafta sonu kimseye izin verilmesin. İzinlerini hafta içi dönüşümlü olarak kullansınlar. Senede 4-5 ay'dır yaş çay sezonu. Fedakarlık edemeyenleri de değerlendirsinler. Bu millet için fedakarlık etmeyen milletin ekmeğini yemesin bence. Gerçekten haklı mazereti olanları tenzih ederim. Bundan bir kaç yıl önce olması lazım. Bilgi edinme hakkımı kullanarak Çaykur'dan bazı bilgiler istedim. Verilen bilgiler eksik ve verilmeyenler de cabası. İşini yapamayanlara işi öğretmek gerekirse öğretin. Yok olmuyorsa o kişiyi uygun yerde değerlendirin. Herkes oturduğu koltuğun hakkını verirse hiç bir yerde sorun kamayacaktır. Vesselam..

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.