Sosyal Medya

POLİTİKA

Bakan Süleyman Soylu Kandil'in istediği bakanlığı açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu canlı yayında önemli açıklamalarda bulunuyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TRTHaber'in canlı yayınına katıldı. Polis Müzesi'nde gerçekleştirilen yayında Bakan Soylu soruları yanıtlıyor.
 
İçiçleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
 
Süreç boyunca sağlık sistemimiz hiçbir zaman alarm vermedi. Aldığımız tedbirlerle vaka sayılarını 63 bin seviyelerinden 11 bin seviyelerine düşürdük. Bu süreci yönetebiliyoruz. Bizim geçişlerimizin de tedbirli olması lazım. Vatandaşlarımız da bu süreçte birçok fedakarlık ortaya koydu. 1 Haziran'dan itibaren daha rahatlayacağımıza inanıyorum. Niyetimiz mümkün olduğunca kısıtlamaları ortadan kaldırabilmek. Aşılamada ivmeyi yakaladığımız zaman rahat bir adım atacağız. Birinci aşılama bitti, ikinci aşılamada önemli bir noktaya geldik, devam ediyoruz. 
 
"Toplu taşıma işini bu dönemde beceremedik"
 
Toplu taşıma işini bu dönemde büyükşehirlerde beceremedik, becerilebilirdi. Biz elimizden geldiğince yaptık. Benim otobüsü durdurup inin aşağı dememin anlamı yok. Burada ne kadar insanın binip, binmeyeceği. Benim burada milletimize de istirhamım, toplu olarak bulunduğunuz yerlerden biraz sarfı nazar etmeleri.
 
"Vatandaşımıza yönelik görevini aşan muameleye müsamaha göstermeyiz"
 
Bekçilik sistemi sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye'ye emanet ettiği, Türkiye'nin asayişini başarılı bir şekilde yönetilmesini sağlayan sistemin adıdır. Birileri korkuyor, nereden çıktı bu bekçi diyorlar. Buna yönelik ideolojik bir bakış açısı var. Biz bugün bekçileri polis akademisinde eğittik. Toplam 5 aylık eğitim. Yüzde 100'e yakın lise ve üniversite mezunları. Uyuşturucudan her türlü asayişsizliğe, hırsızlığa ve hatta terör meselesine kadar bekçilerimiz görevdedir. Vatandaşımıza yönelik görevini aşan hiçbir muameleye müsamaha göstermeyiz.
 
"ABD Büyükelçisi randevu istiyor, vermedim"
 
Türkiye sağlık sistemi, hastane, üniversiteleriyle 27 Nisan öncesi mi? Hayır, kapasite geliştirmiştir. Atak helikopterinden kendi ürettiğimiz mühimmatlara kadar. Simetrik ve asimetrik birçok saldırıyla karşı karşıya kaldık. 15 Temmuz'un faili bugün nerede? Bugün Cumhurbaşkanımıza antisemitist diye saldıranlar 15 Temmuz'un failini ülkelerinde tutuyor. Bunu hepimiz biliyoruz. Ben bu sözlerimden dolayı Amerika'dan iki defa kısıtlama almış bir insanım. ABD Büyükelçisi randevu istiyor, vermedim, vermeyeceğim. Bu ülkeye saygı duymaya başladıkları andan itibaren ancak veririm. Cumhurbaşkanımız var, ne meseleleri varsa görebilirler. Bizim bu konuda bütün vekaletimiz sayın Cumhurbaşkanımızdadır.
 
Meral Akşener'e tepki
 
Meral Akşenr'in dediği yakışır mı? Akşener bu güne kadar ne yapmış o insanlarla ilgili, Cumhurbaşkanımız ne yapmış? . Bir gitsin İdlib'e. Biraz yürek ister. 50-100 yıl sonra o insanlar diyecekler ki: Bizi öldürüyorlardı, Türkler sahip çıktı. Ne yaptın bu ülkeye de, ne ortaya koydunuz da siz Netanyahu ile Erdoğan'ı aynı kefeye koyuyorsunuz. Elinize verilen sipariş var. Kılıçdaroğlu bizi suçlayacağına CHP'nin bir oyuna bak bakalım! CHP'liler hadi sorun partinizin oyunu. Telaştalar, acele ediyorlar.
 
"Kandil ve uzantıları Bakanlıklarda da adamları olsun istiyor"
 
Bilgim var. Bir eski Türkiye var, eski dünya var. Soğuk savaş dönemi dünyası var. Çok kutuplu dünya var. HDP'li bakan istiyorlar. Şehit ailelemiz ne olacak? Doğuda okuyamayan çocuklar, sürülemeyen tarlalar, açılamayan sanayi bölgeleri ne olacak? Bizde eski biri vardı. Sonra ayrılıp parti kurdu, başbakanlık yaptı. Her bir şey çıktığında benim istifamı isteyen biri vardı. O çok isterdi. Aslında biz HDP ile birlikte olmalıyız derdi. Mesele bir bakanlık değil, iki bakanlık. Birisi başkan yardımcılığı direkt Kandil, diğeri Kültür ve Turizm Bakanlığı. Bu dillendirilen talep. Yok derlerse can yakarım diyor. Valiler ve kaymakamlar diyor. İyi çalışın diyor Kandil ve buradaki uzantıları. Bakanlıklarda görevliler olsun diyorlar.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.