Sosyal Medya

GÜNDEM

Meral Akşener'e tepki yağıyor

Meral Akşener'in bugün grup toplantısındaki konuşmasında Netahyahu'yu Erdoğan'a benzetmesine tepki yağıyor.

Meral Akşener'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik çirkin sözleri siyasetin gündemine oturdu.
 
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı.
 
Akşener, Filistin'de masum insanların üzerine günlerdir bomba yağdıran İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a benzeterek, "Bir anlamda Sayın Erdoğan'ın İsrailli versiyonu olan Netanyahu, siyasi rakiplerini baltalamak ve bu şekilde koltuğunu koruyabilmek için gözünü kırpmadan sivillerin ve çocukların hayatlarına kastetmekten geri durmadı." ifadelerini kullandı.
 
Bu sözler, siyasetin yeni gündemini belirledi.
 
Meral Akşener'e AK Parti'den tepkiler yükselmeye başladı.
 
ÖMER ÇELİK: EN ŞİDDETLİ ŞEKİLDE KINIYORUZ
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından açıklama yaparak, "İyi Parti Genel Başkanı Akşener’in Sn.Cumhurbaşkanımız hakkında kullandığı ifadeleri en şiddetli şekilde kınıyoruz. Cumhurbaşkanımızı, yaşlı, kadın çocuk çocuk demeden Filistinli Müslümanları katleden Netenyahu'ya benzetmek siyasi hayatımızdaki en büyük çirkinliklerden biridir." dedi.
 
FAHRETTİN ALTUN: YAZIK
İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise Meral Akşener'e şu sözlerle tepki gösterdi: "Sayın Cumhurbaşkanımızı eli kanlı bir katile benzetmek siyaset etmek değildir. Bu benzetmeyi yapanlar aynı ifadeleri Mescid-i Aksa önündeki Filistinlilerin yanında kullansınlar. Onlara en güzel cevabı yine Filistinli kardeşlerimiz ve tüm gönül coğrafyamız verecektir. Yazık."
 
NUMAN KURTULMUŞ: GİZLİ İTTİFAK YAPTIKLARI...
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ise  "Meral Akşener'i, Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında söylediği izansız sözleri dolayısı ile şiddetle kınıyoruz. Eğer Akşener, Netanyahu’yu birilerine benzetecekse 'açık işbirliği - gizli ittifak' yaptıkları masum insanların katili terör örgütünün siyasal uzantılarına benzetsin." ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.
 
İBRAHİM KALIN: BU SİYASET DEĞİL, AKIL TUTULMASIDIR
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Meral Akşener'e Twitter hesabından yaptığı açıklamayla tepki gösterdi: "Filistin davasını bir kutsal emanet olarak taşıyan Cumhurbaşkanımızla bebek katili Netanyahu’yu aynı cümlede zikretmek sadece Siyonistleri sevindirir. Bu sakil benzetme siyaset değil bir akıl ve vicdan tutulmasıdır."
 
MUSTAFA VARANK: DİLİNİZ KANDİL'LE UYUMLU HALE GELİYOR
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Filistin’de Erdoğan’a dua eden mazlumların ahı sizi yakar @meral_aksener . Sizin milliyetçiliğiniz kendi ülkesinin liderini azılı bir katille eş tutmak mıdır? Belli ki terör yandaşı partilerle ittifak kurdukça diliniz Kandil'le uyumlu hale geliyor. Yazıklar olsun!" dedi.
 
FUAT OKTAY: AYMAZLIK
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "İyi Parti Genel Başkanı Kudüs’te, Mescid-i Aksa’da Filistinli çocuklar, kadınlar ve suçsuz insanlara devlet terörü uygulayan İsrail’i kınama cesareti dahi sergileyememiş ancak Netanyahu ve destekçilerine göstermelik bir tepki verebilmiştir.
 
İsrail’in zulmü karşısında Filistin davasının en güçlü sesi olan Sayın Cumhurbaşkanımız ile masum sivillerin katili Netanyahu’nun adını aynı cümlede geçirmek bile en hafif tabiriyle aymazlıktır. Sayın Akşener bu siyasi çapsızlıktan bir an önce vazgeçmelidir." ifadelerine yer verdi.
 
ABDULHAMİT GÜL: SİYASİ REKABET UĞRUNA NEZAKET GÖZDEN ÇIKARILMAMALIDIR
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de çirkin benzetmeye sessiz kalmadı: "Tüm dünyada mazlumun umudu ve duası olan Sayın Cumhurbaşkanımızı, ırkçı İsrail rejiminin eli kanlı lideriyle aynı kefeye koymak, ölçü ve tartı bilmezliktir, büyük bir izansızlıktır.
 
Siyasi rekabet uğruna insani nezaket gözden çıkarılmamalıdır. İyi Parti Genel Başkanı'nı hadsiz ve çirkin beyanı nedeniyle kınıyor, millet ve tarih huzurunda özür dilemeye davet ediyorum."
 
BİNALİ YILDIRIM: SİYASİ AHLAKSIZLIK
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da şu sözlere yer verdi: "İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i şiddetle kınıyorum. Her zaman dünya mazlumlarının yanında olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile çocuk katili Netanyahu’yu aynı kefeye koymak en hafif tabirle; hadsizlik, cahillik ve siyasi ahlaksızlıktır. Üslub-u beyan, ayniyle insan."

1 Yorum

  1. vatandaş 53

    Eylül 09, 2021 Perşembe 19:27

    15 TEMMZDA BAŞBAKAN OLACAKTI.......

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.