Sosyal Medya

KARADENİZ

İkizdere'de taş ocağını protesto eden kız: Asker şehit olsa üzülmem artık

Rize'nin İkizdere ilçesinde taş ocağının yapımına tepki gösteren genç bir kız, bölgede nöbet tutan askerleri hedef alarak "Bundan sonra şehit olursanız üzülmem" ifadelerini kullandı.

 

 
Rize İkizdere ilçesindeki Eşkencedere Vadisi’ne yapılmak istenen taş ocağına karşı protestolar yasaklı günlerdede devam ediyor.
 
İlk olarak köylülerin başlattığı eylemlere daha sonra CHP ve HDP'den destek gelirken, taş ocağında maden araması yapıldığına, ocağın daha sonra farklı amaçlarla kullanılacağına dair iddialar asılsız çıktı.
 
Protestolar esnasında Eşkencedere'de Hediye B. isimli bir kızın söylediği ifadeler büyük tepki topladı.
 
BU NASIL BİR İFADE? "ASKER ŞEHİT OLSA ÜZÜLMEM"
Protestolar sırasında çevrede nöbet tutan askerlere tepki gösteren genç kız, " Ya size bir şey olduğu zaman bizim içimiz yanıyor. Ama bundan sonra asker bile şehit olsa üzülmeyeceğim." ifadelerini kullandı.
 
"BUNLARIN NE SUÇU VAR"
 
Genç kızın bu söylediklerine ilk tepki ise protestolarını sürdüren diğer çevre sakinlerinden geldi.
 
Bir kadın genç kızı, "Hayır, hayır bunların ne suçu var?" diyerek uyardı.
 
Genç kız ise tepkisine devam ederken, "Bunların hepsinin suçu var. Evladımı askere asla göndermeyeceğim." diyerek cevap verdi.

7 Yorum

  1. Rizeli

    Mayıs 10, 2021 Pazartesi 19:50

    Bu olay cengiz olayı değildir bu bir hizmet olayıdır ama nerde o inanç bu millette hizmet lazım değil birde askere dil uzatıyorum terbiyesiz kanı bozuk bu rizeli olamaz zaten parayla tutulmuş bir terbiyesiz maksat gündemi deyistirmek

  2. GüneysuBaşköy

    Mayıs 09, 2021 Pazar 19:53

    yazıklar olsun devlet millet asker düşmanı tüm senin şerefine ahlaksız

  3. halil ibrahim kandemir

    Mayıs 09, 2021 Pazar 12:40

    BU kızımız rizeli ise çok üzülürum...yazıklar olsun diyorum..devlet olmazsa veya asker olmazsa suriyenin haline görmuyor cahil kesım..

  4. Hakkı

    Mayıs 08, 2021 Cumartesi 09:39

    Devletle şirket birbirine karışmış. Bir şirketin üç kuruş fazla kazanması için milleti devlete küstürmemek lazımdır. Şirketin çıkarlarını devletin vatandaşı itip kakmak pahasına koruması kötü sonuçlar doğurur. T

  5. cahil daglı

    Mayıs 08, 2021 Cumartesi 08:27

    asker türkiye cumhüriyetinin iç ve diş güvemligini saglamak içindir fakat türkiye şartlarında parası olanların nöbetini tutarak daha çok para kazansınlar diye kimse mani olmasın kazançlarına diye nöbetteler ikiz derede kızımiz haklı deyılmıdır özel güvenlik diksinler askerin ne işi var orda

  6. rizeli

    Mayıs 07, 2021 Cuma 13:18

    yazıklar olsun, biz değilmiydik bir askerin kanı için tüm dünyayayı yakan millet..sebep ne olursa olsun kabul edilemez.

  7. dağlar

    Mayıs 06, 2021 Perşembe 23:27

    Devletin valisi şehit olan askerler için ""kelle"ifadesini kullanmıştı.Aynı hassasiyeti orda göstererek basın olarak eleştirdiniz mi? Karşı çıktınız mı? Asker, milletin askeridir. Milleti korumak için vardır. Milletin askeri, Cengiz gibi bir avuç yandaşın askeri değildir. Olamaz.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.