Sosyal Medya

KARADENİZ

Rize'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla basın açıklaması yapıldı

Rize, Ordu, Gümüşhane ve Bayburt'ta HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı sendika temsilcileri ve üyeleri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Rize, Ordu, Gümüşhane ve Bayburt'ta HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı sendika temsilcileri ve üyeleri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.
 
HAK-İŞ Rize İl Başkanı Hasan Fehmi Bursalı, Rize Valiliği bahçesindeki Atatürk Anıtı önünde, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü dolayısıyla hazırlanan bildiriyi okudu.
 
İş güvenliğinin ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini vurgulayan Bursalı, örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını ve sendikal örgütlülüğün teşvik edilmesini istediklerini belirtti.
 
Bursalı, tüm kamu kuruluşlarındaki şirketlerde çalışan taşeron işçilerin kadroya geçirilmesini talep ettiklerini dile getirerek, "Adaleti, refahı ve güvenceyi sağlayan kamu toplu iş sözleşmesi istiyoruz. Ücretlerdeki vergi dilimlerinin yüzde 20'de sabitlenmesini istiyoruz. Herkes için düzenli asgari gelir yardımı sisteminin kurulmasını istiyoruz." dedi.
 
Mevsimlik ve geçici işçilerin sorunlarının tam çözüme kavuşturulmasını istediklerini de bildiren Bursalı, "Salgınının tüm işçiler için meslek hastalığı sayılmasını istiyoruz. Tüm emekçilerimiz için daha fazla iş ve gelir güvencesi istiyoruz. İş yerlerinde, iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin daha fazla yaygınlaştırılmasını istiyoruz." diye konuştu.
 
 
- Gümüşhane
 
HAK-İŞ Gümüşhane Temsilciliği üyeleri de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Fatih Parkı'nda bir araya geldi.
 
İl Temsilcisi Yaşar Köse, tüm emekçileri erdemli ve şeffaf sendikacılık, dünya sendikal hareketi ile dayanışma, demokrasi ve sosyal adalet için HAK-İŞ'le birlikte mücadeleye davet etti.
 
Daha fazla dayanışma, önlem, iş güvenliği, örgütlü toplum ve daha güçlü Türkiye için 1 Mayıs'ta yine meydanlarda, ekranlarda ve her yerde olduklarına dikkati çeken Köse, "Tüm emekçilerimizle birlikte üretmeye, büyümeye ve güçlenmeye devam edeceğiz." ifadesini kullandı.
 
- Bayburt
 
HAK-İŞ Bayburt Temsilciği üyeleri ise 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Saray Bahçesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde toplandılar.
 
Grup adına açıklama yapan Barış Kalekahyası, 1 Mayıs'ta ülkenin, bölgenin ve dünyanın bütün emekçileri, mağdurları, mazlumları ile küresel salgına karşı tüm insanlık adına dayanışmayı yinelemek için meydanlarda olduklarını söyledi.
 
Kalekahyası, Türkiye'nin bugünü ve geleceği, bütünlüğü, birlik, beraberlik ve kardeşliği, talep, teklif ve beklentilerin karşılanması için meydanlarda olduklarını vurguladı.
 
- Ordu
 
HAK-İŞ Ordu Şubesi üyeleri de sendika binası önünde bir araya geldiler.
 
Şube Başkanı Nevzat Acu, dünyanın dört bir yanında mazlumların uğradığı zulmün son bulmasını, barış, özgürlük, adalet ve demokrasinin tesis edilmesini, insan haklarının geliştirilmesini istediklerini söyledi.
 
Ülkenin yaşadığı bu zor günlerin önlemlere uyularak, dayanışma ve el birliğiyle atlatacağına inandıklarını dile getiren Acu, "Ülkemize, insanlarımıza ve emekçilerimize güveniyoruz. Ülkemizin potansiyeline, gücüne ve geleceğine yürekten inanıyoruz. Geleceğimiz ve emeğimiz için umutluyuz." dedi.
 
Acu, Kovid-19'a karşı gerekli tedbirlerin alınması çağrısında da bulunarak, "Hep birlikte sağlıklı kalalım. Güzel günler yakın, yine tüm heyecanımızla meydanlarda buluşacağız. Emekçiler yine coşacak, güzel günler gelecek." diye konuştu.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.