Sosyal Medya

MAGAZİN

Halk TV'de alkol fetvası: İçki Haram değil!

Halk TV'de gazeteci Berrin Sönmez, alkollü içkilerin haram olmadığını belirterek, "Kur'an'da geçmez" dedi.

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında bu akşam 19.00'dan 17 Mayıs sabah 05.00'e kadar ülke genelinde tam kapanma uygulanacak. Söz konusu tedbirler kapsamında, alkollü içki satan tekel bayilerinin de kapalı olacak olması tartışma yarattı. Halk TV'de konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gazete Duvar yazarı Berrin Sönmez, alkollü içkilerin haram olmadığını öne sürdü. Sönmez, "Herkes, her şeye haram demeye çok meraklı. Bugün Diyanet de aynı şeyi yapıyor" ifadelerini kullandı.
 
Söz konusu tartışmaları Halk TV ekranlarında değerlendiren Gazete Duvar yazarı Berrin Sönmez, içkinin Kur'an-ı Kerim'de haram olarak geçmediğini öne sürdü.
 
Sönmez, "İçki öteden beri haram derler. Kur'an'da haram olarak geçmez. Üç şey haram olarak geçer: Kan, insan eti ve domuz eti. Üçünden başkasına kimse haram demesin diye de bir açıklama vardır. Bunlar dışındakilere haram diyenlere, Allah tarafından ilahi mesaj iletilmiş ama herkes her şeye haram demeye çok meraklı. Bugün Diyanet de aynı şeyi yapıyor." ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.