Sosyal Medya

GÜNDEM

Tam kapanma kararı turistleri kapsamayacak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, tam kapanma kararıyla ilgili "Perşembe akşamından itibaren uygulanacak kısıtlamalar turistleri kapsamayacak" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya’nın turizm bölgesi Belek’te bir otelde düzenlenen Türkiye-Ukrayna Turist Hakları ve Turizm Güvenliği Alt Çalışma Grubu Toplantısında konuştu.
 
Perşembe akşamından itibaren uygulanacak olan tam kapanma sürecinden de bahseden Bakan Ersoy şöyle konuştu:
 
"KISITLAMALAR TURİSTLERİ KAPSAMAYACAK"
"Perşembe akşamından itibaren uygulanacak kısıtlamalar turistleri kapsamayacak. Müze ve ören yerlerimiz onlar için açık olacak. Türkiye’de turist olmak avantajlı oluyor. Otellerimiz içerisinde Güvenli Turizm Sertifikasyonları var. Bu sene kriterleri 152’ye çıkardık. Daha fazla kural koyduk. Otellerin tamamı denetleniyor. Ayda en az 4 kere otellerimiz denetleniyor. 3 tanesi haber verilmeden denetleniyor.
 
"TURİZM ÇALIŞANLARININ HEPSİNİ AŞILIYORUZ"
Türkiye genelinde turizm çalışanlarının hepsini aşılıyoruz. Mayıs sonuna kadar personel aşılanmış olacak. Geçen yıla oranla Türkiye turizm hizmetleri çok daha kontrollü ve daha sağlıklı olarak hizmet sunacak. Türkiye’ye tatile gelip ülkesine dönen turistlerde COVID bulunma ihtimali çok çok düşük çıktı. 10 binlerle ifade edilecek şekilde düşük çıktı. 10 bin üzerinde işletmenin Güvenli Turizm Sertifikasyonuna dahil oldu."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.