Sosyal Medya

Maraş çöreği nasıl yapılır? Maraş çöreği malzemeleri ve tarifi

Kahramanmaraş’ın geleneksel geleneksel lezzeti Maraş çöreğini denemeye ne dersiniz? Tatlı ve tuzlu olarak hazırlanabilen bu nefis çörekler Osmanlı'dan günümüze gelen bir tat. Özellikle de bayramlarda ikram edilen Maraş çöreğinin yapımı da kolay. Peki Maraş çöreği nasıl yapılır? Maraş çöreği malzemeleri ve tarifi

Maraş çöreği, Osmanlı'dan günümüze gelen bir lezzet. Kahramanmaraş mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan bu çörekler özel günlerin vazgeçilmezi. Ayrıca tatlı ya da tuzlu olarak da yapılabiliyor. Ağızda dağılan kıvamıyla da favorilerinizden biri olacak. Sizler için Maraş çöreğinin tarifini derledik.
 
MALZEMELER:
 
500 gram un
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı toz maya
250 gram tereyağı
Çörek otu
Susam
Tuz
 
 
NASIL YAPILIR?
 
Tavayı ocağa alın ve tereyağını eritin. Eriyen tereyağını soğuması için kenara alın. Süt dışındaki diğer malzemeleri de bir kaseye alın ve karıştırın. Daha sonra tereyağını ekleyin. Sütü de yavaş yavaş ilave ederek yoğurun. Hamurunuz kıvama gelince küçük bezeler alın ve 15 cm kadar açın. Ardından da fırın tepsisine dizin ve üzerini çatalla çizin. Çöreğinizi önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.