Sosyal Medya

TEKNOLOJİ

instagramda doğrulanmış Hesap Onayı Nasıl Alınır?

Instagram’da Doğrulanmış Hesap Onayı Nasıl Alınır?

 

Instagram'da doğrulanmış profiller mavi bir onay işareti simgesiyle işaretlenir. Bu işaret, hesabın Instagram tarafından doğrulandığı anlamına gelir ve kullanıcılar profilin sahte olmadığından emin olabilir. Hayranlar veya dolandırıcılar tarafından oluşturulan ünlü kişiliklerin ve kuruluşların sahte hesapları genellikle sosyal ağlarda görünür. Doğrulanmış bir profil olması durumunda, hesap ya da sayfanın gerçek kişiye veya markaya ait olduğu anlaşılır.

Doğrulama, sosyal ağ yönetiminin profil sahibine karşı tutumunu göstermez. Instagram, sayfanın veya hesabın onayını ifade etmek için mavi onay işaretini kullanmaz. Bu, yalnızca hesabın sayfa başlığında belirtilen kişiye ya da şirkete ait olduğuna dair bir onaydır.

Doğrulama süreci

Instagram doğrulama süreci karmakarışık bir haldeyken bir kullanıcının hesabını doğrulamak çok da kolay değildi. Instagram hangi profillerin kontrol edilip hangilerinin kontrol edilmeyeceğine Ağustos 2018'de aldığı karar ile kullanıcıları için kolaylaştırdı. O andan itibaren, profilinizin doğrulanması için bir talepte bulunmanız mümkün hale geldi. 

Bunu yapmak için Instagram mobil uygulamasını başlatın, Ayarlar'a gidin ve Hesap'ı seçin. Şimdi ekranı "Onay iste" öğesine kaydırın. Bundan sonra, gerçek adınızı ve soyadınızı belirtmeniz ve ayrıca bir pasaport fotoğrafı eklemeniz gereken özel bir form görünecektir. Bunu yaptıktan sonra, Gönder düğmesine basın ve Instagram'ın karar vermesini bekleyin.

Hangi hesaplar onay işaretini alır?

Instagram yakın zamanda doğrulama kriterlerini güncelledi. Sosyal ağ kurallarına uymanın yanı sıra, hesabınız şu şekilde olmalıdır:

 Gerçek : Profiliniz gerçek bir kişiye veya kuruluşa ait olmalıdır.

 Benzersiz: Hesap başka herhangi bir profilin kopyası olmamalıdır.

 Tam: Başarılı bir doğrulama için, hesap herkese açık olmalı (yani, tüm kullanıcılar tarafından erişilebilir olmalıdır) ve profile bir fotoğraf yüklenmeli, kısa bir biyografik bilgi belirtilmeli ve en az bir tane yüklenmiş olmalıdır görüntü.

* Dikkat çekici: Instagram'ın kendisinin de belirttiği gibi, "Hesabınız ünlü bir kişiyi, markayı veya kuruluşu temsil etmelidir."

Instagram, hesapların en çok hangi kategorilerde doğrulandığını açıklamıyor. İstek sayfası yalnızca şunları söylüyor:

“Şu anda, sadece hesap sahiplerinin başka kişileri ya da markaları taklit edemediği, doğrulama rozetine sahip olan profillerdir.”

Ayrıca, "yalnızca tanınan profiller, ünlüler ve markaların hesaplarının kontrol edildiğini" açıklıyor.

Doğrulamayı Geçme Olasılığı Nasıl Artırılır?

Yine, bir ünlü değilseniz ve bir markayı veya işletmeyi temsil etmiyorsanız, Instagram'da doğrulanma şansınız düşüktür. Elbette bir istek gönderebilirsiniz, ancak bu girişimden bir şeyler geleceği gerçeğinden uzaktır. Hesabınızın Instagram'ın doğrulama kriterlerini karşıladığını düşünüyorsanız, bu zorlu işte başarı olasılığını artıracak birkaç ipucu vardır:

  • Diğer sitelerde profiller oluşturun
  • Instagram dışında ünlü olun
  • Bir ajansın hizmetlerini kullanın

Öte yandan Crovu’dan gerçek ve organik takipçi alarak popülerliğinizi artırabilirsiniz.

Ortalama bir Instagram kullanıcısının doğrulama isteği göndermesine gerek yoktur. Sahte hesaplardan kaynaklanan telif hakkı ihlaline maruz kalmıyorsanız, internette para kazanamıyorsanız mavi onay işaretli simgeye ihtiyacınız yoktur.  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.