Sosyal Medya

KARADENİZ

Eşsiz Manzaralı Uzungöl’de Gezilecek Yerler ve En İyi Oteller

Trabzon’un en turistik bölgeleri arasında ilk sırada yer alan Uzungöl, bir yayla köyü olarak bilinse de doğal güzelliklere sahip olması, yaz ve kış aylarında eşsiz manzaraya sahip olması nedeniyle yerli ve yabancı turistler tarafından Karadeniz bölgesinde en fazla ziyaret edilen bölgesidir.

Eşsiz Manzaralı Uzungöl’de Gezilecek Yerler ve En İyi Oteller

Trabzon’un en turistik bölgeleri arasında ilk sırada yer alan Uzungöl, bir yayla köyü olarak bilinse de doğal güzelliklere sahip olması, yaz ve kış aylarında eşsiz manzaraya sahip olması nedeniyle yerli ve yabancı turistler tarafından Karadeniz bölgesinde en fazla ziyaret edilen bölgesidir. Bölgenin temek geçim kaynağı ise turizmdir. İsmini ise göl kenarına kurulmasından alan Uzungöl’de yerleşil hayata geçiş tarihi ise 1650’li dönemlerde olduğu tahmin edilmektedir. Uzungöl’ün güzelliği ülkemizin sınırlarını aşarak dünyanın farklı bölgelerine kadar ulaşan en eşsiz tatil bölgeleri arasında girmiştir. Yaz aylarında yemyeşil doğası ve etrafını çevreleyen ormanların yanı sıra kış aylarında da eşsiz manzarasıyla herkesi büyülemektedir. Sessiz ve huzurlu bir tatil geçirmek isteyenler, eşsiz manzara ve huzurun tadını çıkarabilirler.

Yöreye ait Uzungöl otelleri ahşap mimari tasarımlarıyla bölgeye farklı bir güzellik katmıştır. Ancak otellerden bahsetmeden önce Uzungöl bölgesinde görülmesi gereken birbirinden güzel bölgelerin bulunduğunu da hatırlatalım. Karadeniz ikliminin olduğu bu bölgede Ülkemizin en özel ve en güzel alanları bu bölgededir. Uzungöl ziyareti sırasında bölgede gezip görebileceğiniz birbirinden güzel yerler hakkında bilgi verelim.

  • Uzungöl Camii: 1920 yılında inşa edilen Uzungöl Camii, bölgeye farklı bir güzellik ve hava katmıştır. Uzungöl’ün sembolü olarak kabul edilen bu cami, yerli ve yabancı turistler tarafından en fazla ziyaret edilen bölge olarak bilinmektedir.

  • Haldizen Yaylası: Aslında Demirkapı yaylası olarak bilinen Haldizen yaylası, eşsiz doğa güzellikleri ve tertemiz havasıyla ön plana çıkan bölgeler arasındadır. Hem yaz aylarında hem de kış aylarında farklı güzellikleri üzerinde bulundurması sebebiyle ziyaret edilmektedir. Ancak kış aylarında hava koşullarının biraz zor olduğu için yaz aylarında ziyaret edilmesi daha iyi olacaktır.

  • Karester Yaylası: Uzungöl manzarasının en iyi ve en güzel bir şekilde seyretmek isteyenlerin en doğru tercih ettiği bölge olarak bilinir. Kendi doğal güzelliklerinin yanı sıra eşsiz Uzungöl manzarasına da ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca kamp yapmak isteyenler tarafından da tercih edilen karester yaylası, son dönemlerde en fazla ziyaret edilen yerler arasında girmeyi de başarmıştır.

  • Şekersu Yaylası: Bölgenin en güzel yaylası olarak bilinen Şekersu yaylası, yemyeşil güzelliklerle çevreli olmasının yanı sıra tertemiz havası ve sessiz güzelliği ile ön plana çıkmaktadır. Yaz ve kış aylarında ziyaret edilse de kış aylarında bu yaylaya çıkılması oldukça zordur. Ancak Uzungöl ziyaretiniz sırasında görmeniz gereken en önemli bölgeler arasındadır. Bu nedenle Uzungöl ziyaretinizi sonlandırmadan önce kesinlikle görmeniz gerekir.

 


Uzungöl’de Konaklayabileceğiniz En İyi Oteller

Uzungöl otelleri gerek mimari yapıları gerek eşsiz manzaraları gerekse kaliteli odaları ve müşteri memnuniyeti ile ön plana çıkmıştır. Ahşap şekilde inşa edilen bu oteller, mimari tasarımlarıyla da farklı bir hava katmaktadır. Karadeniz bölgesini gezmek ve görmek isteyenler için en iyi otelleri görmek için www.gezinomi.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz. Hem Karadeniz hem de Türkiye’nin birbirinden konforlu otellerini görebilmeniz mümkün.

  • Sezgin Otel: 5,800 metre kare alan üzerine kurulmuş bu tesis, Trabzon merkeze 100 kilometre ve hava alanına ise 90 kilometrelik mesafededir. Ahşap mimarisiyle göz kamaştıran bu tesis bünyesinde toplamda 98 oda bulunmaktadır. Tesis bünyesindeki odaları birbirinden konforlu olmasının yanı sıra eşsiz manzaralara da ev sahipliği yapmaktadır. Tesis bünyesinde ayrıca Uzungöl bölgesini gezebilmeniz için bisiklet hizmeti de bulunmaktadır. Ayrıca çocuklu aileler için de çocuk oyun alanı bulunmaktadır.

  • Gobleç Otel: Trabzon şehir merkezine 100 kilometre ve hava alanına 90 kilometrelik mesafede bulunan bu tesis bünyesinde toplamda 20 oda bulunmaktadır. Ahşap mimarisiyle ön plana çıkan bu tesis, odaları da ahşap tasarımlarla göze çarpmaktadır. Tesis bünyesinde bisiklet hizmeti ve araç kiralama hizmeti de bulunmaktadır. 

  • Tuğra Otel: 4,000 metre kare alan üzerine kurulan bu tesis, Trabzon şehir merkezine 100, hava alanına ise 90 kilometrelik mesafede yer almaktadır. Doğa oteli olarak bilinen bu tesis bünyesinde toplamda 26 oda bulunmaktadır. Tesis bünyesinde Uzungöl ve çevresinde bulunan bölgeleri gezebilmeniz için araç kiralama hizmeti verilmektedir. 

  • Akyüz Kardeşler Otel Bungalow: 400 metre kare alan üzerine kurulan Bungalow otel, Trabzon merkeze 100 kilometre ve hava alanına ise 90 kilometrelik mesafededir. Tesis bünyesinde toplamda 25 oda bulunmaktadır. Doğal güzelliklere ev sahipliği yapan bu tesis en fazla ziyaret edilen oteller arasındadır

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.