Sosyal Medya

KARADENİZ

Yemeye Doyamayacağınız Artvin’in Yöresel Yemekleri

Artvin, Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi’nde yer alan ve muhteşem doğasıyla insanları büyülemeyi başaran, güzide bir ildir. Kökeni çok eski olan bu il, çeşitli uygarlıkları da bünyesinde barındırmış, çeşitli kültürlerle etkileşime geçmiştir.

Yemeye Doyamayacağınız Artvin’in Yöresel Yemekleri
 
Artvin, Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi’nde yer alan ve muhteşem doğasıyla insanları büyülemeyi başaran, güzide bir ildir. Kökeni çok eski olan bu il, çeşitli uygarlıkları da bünyesinde barındırmış, çeşitli kültürlerle etkileşime geçmiştir.
 
Artvin sadece doğasıyla değil, yöresel mutfağıyla da dikkat çeker. Mutfağında Karadeniz Bölgesi’nin esintilerini taşır. Peki, Artvin'de meşhur yemekler denilince aklınıza ne geliyor? Kendinizi bu muhteşem şehrin sokaklarında bulursanız, neler yemeniz gerekir? Konu ilginizi çektiyse aşağıda yer alan yazımızı okuyabilirsiniz. Sizin için araştırdık ve derledik, işte Artvin’in en öne çıkan yöresel lezzetleri!
 
 
İçleri Isıtan Bir Lezzet: Yayla Çorbası
 
 
Türkiye’nin hemen hemen her yerinde tüketilen yayla çorbası, Artvin’in de en sevilen çorbalarından biridir.  Yoğurt, pirinç yumurta gibi malzemelerle hazırlanan yayla çorbası, bir çorbaya göre oldukça doyurucudur.
 
Şifalı çorba olarak da bilinen yayla çorbası kış aylarının vazgeçilmezi olarak karşımıza çıkar. Günün her saatinde tüketilebilen bu çorbanın fiyatı oldukça makuldür. Artvin’in istisnasız bütün lokantalarında denk geleceğiniz bu lezzeti yolunuz bu şehre düşerse mutlaka deneyin.
 
Sofraların Vazgeçilmezi: Hamsili Pilav
 
Bölgenin en çok tercih edilen pilav çeşidi olan hamsili pilav, ismi sebebiyle zaman zaman ön yargılara sebep olabilir. Ama bu lezzeti denemeden karar vermemenizi öneririz. Temizlenmiş hamsilerin iç harç ile pişen pilavla birlikte fırına verilen bu yemek, genelde akşam yemeklerinin vazgeçilmezidir. Artvin’in hemen hemen bütün lokantalarında denk geleceğiniz bu pilav çeşidinin fiyatı oldukça uygundur. Karadeniz’in en sevilen lezzetini bir de Artvin’de deneyin!
 
Kahvaltı Sofralarından Eksik Olmayan: Kaygana
 
 
Artvin en meşhur yerel lezzetlerinden biri olan kaygana, krep benzeri bir hamur işidir. Genelde kahvaltı saatlerinde tercih edilen kaygana, yumurta ve unla yapılır. Kaygana sadece Artvin’de değil, birçok şehirde, birçok şekilde tüketilebilir. Kaygana çıkınca Artvin’in öne çıkan illerden biri olmasının sebebi, bu lezzeti hazırlanırken maydanoz, yeşil soğan ve pek çok çeşit yeşillik eklenebilen bir karışımla kızartılmasıdır. Eğer bir gün yolunuz Artvin’e düşerse kayganayı deneyip diğer şehirlerle rahatlıkla karşılaştırabilirsiniz.
 
Artvin’in Mantısı: Silor
 
 
Mantı, Türkiye genelinde sevilen, farklı yörelerde başka çeşitleri olan bir hamur işidir.  Artvin de bu lezzete bambaşka bir yorum getiren illerden biri olarak öne çıkar. Rulo şeklinde hazırlanan hamurların et suyu ile birlikte fırında pişirilmesiyle hazırlanan bu yerel yemeğin üstü yoğurtlu sos ile süslenir, tadına doyum olmaz. Yöre halkının bağımlısı olduğu bu lezzet genelde özel günlerde tercih edilir. Fiyatını uygun olarak nitelendireceğimiz silora, Artvin’in merkezi lokantalarında denk gelebilirsiniz. Eğer bir gün bu doğa harika şehre yolunuz düşerse bu enfes lezzeti mutlaka deneyin!
 
 
Şu sıralar Artvin’e gidecek fırsatınız yoksa tarif sitesi sayfasını ziyaret edebilir, siloru sofranıza getirebilirsiniz. Küçük bir uyarıda bulunalım, bir şehri tanımak için sadece şehri gezmek yeterli değildir. Eğer bir şehri gerçekten tanımak istiyorsanız yöresel mutfağını denemeli, kültürünü benimsemelisiniz.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.