Sosyal Medya

GÜNDEM

MEB resmen duyurdu! 81 ile yazı gönderildi...

Milli Eğitim Bakanlığı 81 ile yazı ile duyurdu. MEB'den gönderilen yazıda yüz yüze eğitime ilişkin bilgiler paylaşıldı. Bakanlık yönetici olmayan 60 yaş üstü personelin, kronik hastalığı olanların ve hamile personelin idari izinli sayılacağını duyurdu.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı'na giriş belgeleri erişime açıldı.
 
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) normalleşme kararının ardından harekete geçti. 81 ile resmi yazı gönderildi. Yüz yüze eğitimin başlamamasının ardından idari izinlerin nasıl devam edeceği merak konusuydu. MEB idari izinler ile ilgili detayları paylaştı. Kimlerin idari izinli sayılacağı netleşti.
 
İşte MEB tarafından 81 ilin Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderilen kararın detayları;
Bilindiği üzere 01.03.2021 tarihli ve 31410 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ilgi (a) Cumhurbaşkanlığı Genelgesinde 02.03.2021 tarihi itibarıyla kamu kurum ve kuruluşları normal düzen ve mesai saatlerinde çalışmalarına başlayacakları bildirilmiştir.
Bu normalleşme sürecinde personelden;
- Yöneticiler hariç olmak üzere 60 yaş ve üzerinde olanlar,
Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik hastalığı (e-nabızdan alınacak belge) bulunanlar,
- Hamile personelin gebeliğinin yirmi dördüncü haftasından otuz ikinci haftasına kadar olan süre içerisinde, idari izinli sayılacaktır.
Bu kapsamda, idari izinli sayılanlar;
- Bu sürede görevlerini fiilen yerine getirmiş sayılacak, bunların mali ve sosyal hak ve yardımları ile diğer özlük hakları saklı kalacaktır.
- Bu personel, amirinin izni dışında görev mahallinden ayrılmayacaktır.
- İlgili birim tarafından gerekli tedbirler alınarak uzaktan çalışma yöntemiyle çalıştırılabilecektir.
- Hizmetlerine ihtiyaç duyulduklarında çağrıldıkları anda görevlerine döneceklerdir.
Diğer taraftan, 26.08.2020 tarihli ve 31225 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ilgi (b) Genelge 01.03.2021 tarihli ve 31410 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ilgi (a) Genelge ile yürürlükten kaldırıldığından ilgi (c) onay ile yürürlüğe konulan "Milli Eğitim Bakanlığı Covid-19 Kapsamında Esnek Çalışmaya İlişkin Usul ve Esaslar" da yürürlükten kaldırılmıştır.
 
 
BELGELER ERİŞEME AÇILDI 
 
Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme  Sınavı'na (2021-MEB-EKYS) giriş belgelerinin erişime açıldığı duyuruldu.    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı'nın sosyal medya  hesabındaki duyuruda, 14 Mart'ta uygulanacak Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim  Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı'na katılacak adayların, sınava girecekleri bina  veya salonlara atanma işlemlerinin tamamlandığı bildirildi. Adayların sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş  belgesini, ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden T.C. Kimlik  numaraları ve aday şifreleri ile alabileceği kaydedildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.