Sosyal Medya

DÜNYA

Cemal Kaşıkçı cinayetine Muhammed bin Selman onay verdi

Amerikan medyası, bir dönem geleceğin lideri olarak nitelendirdiği Prens Selman'ın katil olduğunu yazmaya başladı.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, Donald Trump'ın başkanlığı döneminde Amerika iyi ilişkiler kurdu.
 
Selman, Amerika'dan gelen talimatlar doğrultusunda reform adımları attı.
 
Ülkesini ve bölgeyi ılımlı İslam diyerek yeni bir noktaya taşımaya çalışan Prens Selman, bu adımları sayesinde Amerika'nın koruma kalkanına da girdi.
 
Öyle ki; Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda Cemal Kaşıkçı'nın vahşice öldürülmesinin üzeri Amerikan tarafından kapatılmak isteniyordu.
 
Bu dönemde Amerikan medyası da büyük bir rol üstlendi ve Selman hakkında olumlu haberler servis edildi.
 
Aradan yıllar geçti ve Amerika'da Biden dönemi başladı.
 
Bu dönemin Selman için oldukça sıkıntılı geçeceği oldukça açık.
 
 
ÖLÜM EMRİ SELMAN'DAN
ABD istihbaratının bugün açıklaması beklenen raporunda, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın (MBS) onay verdiği bildirildi.
 
Bloomberg'in, söz konusu istihbarat raporunu bilen ancak adı açıklanmayan bir yetkiliye dayandırdığı haberine göre, raporun bulguları Veliaht Prens bin Selman'ı işaret ediyor.
 
Habere göre ağırlıklı olarak Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) ile diğer istihbarat kurumlarının katkı ve Ulusal İstihbarat Direktörlüğü (DNI) tarafından derlenen raporda, Kaşıkçı'nın 2018 Ekim ayında Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülmesine MBS'nin onay verdiği sonucuna varıldı.
 
MBS'nin Kaşıkçı cinayetindeki rolünün detaylarının raporda ortaya çıkacağı belirtilen haberde, 2018 yılından bu yana kamuoyuna açıklanmayan raporun ABD-Suudi Arabistan ilişkilerine önemli ölçüde etki edebileceği kaydedildi.
 
RAPOR BUGÜN AÇIKLANACAK
ABD medyasına göre DNI'nın söz konusu raporu bugün kamuoyuna açıklaması bekleniyor.
 
Öte yandan ABD medyasında konuyla ilgili olarak çıkan diğer haberlerde, raporda MBS'nin cinayete onay vermesinin dışında muhtemelen talimatı veren kişi de olduğuna ilişkin bulguların paylaşılacağı belirtildi.
 
 
ÖLDÜRÜP CESEDİNİ PARÇALADILAR
Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'a yönelik eleştirileriyle bilinen ve Washington Post gazetesinde köşe yazarlığı yapan Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim 2018'de gittiği Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğundan bir daha çıkmamıştı.
 
Kaşıkçı'nın daha sonra konsoloslukta öldürüldüğü ve cesedinin parçalandığı ortaya çıkmıştı.
 
ABD Başkanı Biden, dün Suudi Arabistan Kralı Selman ile telefonda görüşmüş, ancak görüşmeye ilişkin Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Kaşıkçı cinayetinin gündeme gelip gelmediği detayı yer almamıştı.
 
 

1 Yorum

  1. Fipek3

    Şubat 28, 2021 Pazar 14:32

    KATİL BUNLAR.HÜ KÜMRANLIKLARINI SÜRDÜREBİLMEK İÇİN HER ŞEYİ YAPARLAR.Ç

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.