Sosyal Medya

EKONOMİ

Araba satışından fazlasını Bitcoin'den kazandı

Elon Musk’ın sahibi olduğu elektirkli otomobil üreticisi Tesla'nın 1 aylık Bitcoin karı, 1 yıllık otomobil satışlarını geride bıraktı.

ABD merkezli elektrikli otomobil şirketi Tesla, geçtiğimiz ay yaptığı  Bitcoin yatırımınının meyvelerini toplamaya başladı.
 
Geçtiğimiz yıl 721 milyon dolar net kâr elde eden Tesla, ocak ayında 1.5  milyar dolar değerinde Bitcoin  almıştı.
 
ABD basınında yer alan haberlere göre, şirket sadece bu yatırımından 3 haftada 970 milyon dolar kazanç elde etti.
 
Başka bir deyişle Tesla kripto para yatırımından 3 haftada geçen yıl elde ettiği toplam net kardan fazlasını elde etti. 
 
Yatırımın yapıldığı dönemde şirketten yapılan açıklamada, “Tesla olarak yakın gelecekte Bitcoin’i ödeme aracı kullanmayı bekliyoruz” ifadeleri kullanılmış, açıklamanın ardından Bitcoin’in değeri 44 bin 300 dolara çıkmıştı. 
 
Bitcoin ocak sonunda 34 bin dolar bandında işlem görüyordu. Bitcoin’in  güncel değeri 55 bin doların üzerinde.
 
ELON MUSK ETKİSİ 
 
Twitter'da 45 milyondan fazla takipçisi olan Musk, son dönemde kripto paralar ve hisse senetleriyle ilgili tweet’ler atarken, attığı tweet’ler şirket hisselerini ve kripto paraları arttırıyor.
 
Musk'ın Twitter'da yaptığı paylaşımların ardından kripto para biriminin değeri hızlı bir şekilde yükselmişti. Tesla şirketi tarafından yapılan açıklamada da, “Yakın zamanda Bitcoin’i ödeme aracı kullanmayı bekliyoruz” ifadeleri kullanılmış, bu açıklamanın ardından Bitcoin’in değeri 44 bin 300 dolara çıkmıştı.

1 Yorum

  1. f.öksüz

    Mart 13, 2021 Cumartesi 10:03

    bitcoin i al. aldıktan sonra açıklama yap. bitcoin piyasasını yükselt ve kar elde et. bitcoin nin madde olarak bir karşılığı olmadığı için sürekli olarak tehlikede olacaktır. kripto paraların en güzel avantajı abd gibi yaptırım yapan ülkelerin yaptırımlarını delmesidir. yaptırım uygulanan ülke dolar olarak değil de kripto paralar ile alışveriş ederek yaptırımı deliyor. örneğin kripto para madencilerinin fazla olduğu ülke iran. hem elektrik ucuz hemde işlerine yarıyor. lakin ne olursa olsun kripto paralar bu halleri ile kalıcı olamayacaklardır.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.