Sosyal Medya

KARADENİZ

Fındıklı belediye başkanı kendini böyle savundu

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu, geçtiğimiz günlerde yaşanılan olayla ilgili açıklama yaptı.

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu, yılın ilk günlerinde yaşanan olaylara ilişkin bir açıklama yaptı.
 
Başkan Çervatoğlu, yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:
 
“2 Ocak 2021 Cumartesi günü yaşanan olayın kısmen doğru yanları var. Pandeminin önemi ve önlemleri konusunda her zaman yüksek duyarlılık gösteren şahsım, belediye çalışanları, belediye meclis üyeleri ve diğer kurum temsilcileri olarak daha dikkatli olmamız gerekirken gereksiz bir tartışmaya neden olduğumuz için üzgünüz. Tüm pandemi süresince bölgemizde en başarılı çalışmaları yürüten belediyelerin başında geldiğimizi tüm halkımız da bilmektedir.
 
Olay, yansıtıldığı gibi yılbaşı akşamı eğlence düzenleme şeklinde değil, iki gün sonra cumartesi öğlen saatlerinde açık havada yaşandı ve orada bulunan herkesçe pandemi kurallarına uyuldu.
 
Olayı biz organize etmedik veya parti vermedik. Çok önceden planlanmış bir keşif ve davete katılım şeklinde olmuştur.
 
Olay bölgesinde belediyemizin de tesisleri bulunmaktadır. Geçmiş dönem belediye yönetimi tarafından DOKA projesi olarak yapılmış, sonrasında bina çürümeye bırakılmıştır. Olayı yerinde inceleme görevi de vardır.
 
Evet, öğlen saatinde bölgede açık alanda yemek yenildi. Ne alem yapıldı ne de etkinlik.
 
Tek görüntü alan görevli kolluk kuvvetleridir. İlçeden 25 km yukarda bulunan yaylada çekilen görüntüler hızlıca yandaş medya görevi üstlenilerek habere dönüştürülmüş ve servis edilmiştir. Olay çarpıtılarak yayınlanmıştır. Görev için çekmiş oldukları görüntülerin basına bu şekilde kozmik odalarda hazırlanırcasına servis edilmesi de başka bir ayrıntıdır. Tecavüzcülerin açık isimleri ve fotoğrafları bile gizlenirken orada bulunanların isimleri ve görüntülerinin bazı yayın organlarınca açıkça yayınlanması düşündürücüdür.
 
Medyada yansıtılanın aksine olay yerinde tutanak bile tutulmamıştır. Sadece kimlikler toplanmıştır. ”CHP’li başkanın alemi” diye güvenlik güçlerinin görüntülerini kullanarak yalan ve yandaş haberler yapanlara da söylemek isteriz ki orada sadece CHP’liler yoktu yani her siyasi parti görüşünden yurttaşlarımız da vardı. Bu da bizlerin zenginliğidir.
 
Başkanlıktan önce insanım ve insan kalmaya da devam edeceğim. Çünkü bizim ayakkabı kutucuklarında istiflenmiş milyonlarımız yok, özel izinlerle yapılan 1500 kişilik düğünlerimiz yok, ziyafet verecek saraylarımız yok, özel toplantılarımız yok, ahlaksızlığımız veya yolsuzluğumuz yok. Başkanlık odasının kapısını sökerek başladığımız görevde halkımızdan hiçbir gizli saklımız yok.
 
Bizleri fırsat kollayarak, bu tür komplo ve kurgularla yıpratabileceklerini sananlar bilsinler ki, yılmadan halkımızla birlikte halk için çalışmaya, dostların arasında, güneşin sofrasında bulunmaya devam edeceğiz.” dedi.
 
OLAY NASIL OLMUŞTU?
 
 

 
Bir ihbarı değerlendiren İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, ilçeye bağlı Gürcüdüzü Yaylası'nda Fındıklı Belediyesine ait dağ evinin balkon bölümünde, Kovid-19 tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması ile maske ve sosyal mesafe kurallarının ihlal edilerek eğlence yapıldığını belirledi.
 
Ekipler tarafından, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olan bir kişi dışında bulunan 16 kişiye 3 bin 150'şer lira olmak üzere toplam 50 bin 400 lira idari yaptırım cezası uygulandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.