Sosyal Medya

EKONOMİ

Emekli ve memur maaşlarına zam! Ve belli oldu...

Milyonlarca emekli ve memur bekliyordu zamlar belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı aralık ayı enflasyon verileri ile birlikte memur maaşlarına ve emekli aylıklarına yapılacak zam oranı da belli oldu.

Buna göre, memur maaşlarına ve emekli memur aylıklarına yüzde 7.36, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına da yüzde 8.36 oranında zam yapılacak. Aralık ayı enflasyonun belli olmasıyla birlikte Bağ-Kur esnaf emeklilerinin en düşük maaşı 2.044 lira 43 kuruş oldu.2000 öncesi SSK emeklilerin en düşük maaşı 2.419 liraya yükseldi.Memur emeklilerin en düşük maaşı 3.021 lira oldu. Eşi çalışmayan, iki çocuklu olduğu varsayılan en düşük memur maaşı 4 bin 230 TL’den 4 bin 541 TL’ye yükselecek. Kıdem tazminatı tavanı ise 7640 liraya yükseldi.

Milyonlarca asgari ücretli çalışanın yeni yılda alacağı ücrete yapılacak zam miktarı geçtiğimiz hafta içerisinde belli olmuştu Milyonlarca emekli ile memurun gözü kulağı açıklanacak enflasyon oranındaydı.Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı aralık ayı enflasyon verileri ile birlikte memur maaşlarına ve emekli aylıklarına yapılacak zam oranı da belli oldu. Buna göre, memur maaşlarına ve emekli memur aylıklarına yüzde 7.36, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına da yüzde 8.36 oranında zam yapılacak.
 
İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Yazarımız Mert Nayır emekli ve memur zamları ile ilgili ilk rakamları  yazdı…
 
İŞTE EMEKLİLERİN YENİ MAAŞLARI  
 
Bilindiği gibi emeklilere yeni yılda enflasyon oranında zam yapılacak. İşçi emekli aylıklarına her yıl ocak ve temmuz aylarında bir önceki altı aylık dönemdeki enflasyon oranına göre zam yapılacak.  SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına da yüzde 8.36 oranında zam yapılacak. Aralık ayı enflasyonun belli olmasıyla birlikte Bağ-Kur esnaf emeklilerinin en düşük maaşı 2.044 lira 43 kuruş oldu.
 
2000 öncesi SSK emeklilerin en düşük maaşı 2.419 lira oldu.Tarım Bağ-Kur emeklilerin en düşük maaşı 1524 lira oldu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
MEMUR MAAŞLARI
 
Aralık ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte görevdeki memur maaşlarına ne kadar zam yapılacağı belli oldu. Enflasyona göre memurların maaşına yüzde 7.36 oranında zam yapılacak.Toplu sözleşmeye göre memurlar Ocak ayında maaşlarını zamlı alacak. Geçmiş 6 aya ait enflasyon oranının farkı da maaşlara eklenecek.Yeni zamla birlikte en düşük memur maaşı aile yardım ödeneği hariç 4459 TL’ye çıkacak. Memurlar geçtiğimiz Temmuz ayında yüzde 5.75 oranında zam almıştı.
 
İŞTE YENİ KIDEM TAZMİNATI TAVANI 
 
Memur emeklilerin en düşük maaşı 3.021 lira oldu. Tarım Bağ-Kur emeklilerin en düşük maaşı 1524 lira oldu.
Eşi çalışmayan, iki çocuklu olduğu varsayılan en düşük memur maaşı 4 bin 230 TL’den 4 bin 541 TL’ye yükselecek.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
15 OCAK'TA ALINIYOR
 
Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.