Sosyal Medya

SAĞLIK

Yerli aşıda Faz-1 çalışmaları tamamlandı

Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde koronavirüse karşı geliştirilen yerli aşıda, Faz-1 çalışmaları tamamlandı. Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, "Ay sonuna kadar Faz-2'ye geçmeyi planlamaktayız" dedi.

Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Aşı Araştırma ve Geliştirme Merkezi (ERAGEM) ile İyi Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından koronavirüse karşı aşı çalışmaları devam ediyor.
 
Yerli aşı adayları arasında yaygın uygulanmaya en yakın olan ve insan deneyleri sürdürülen aşının Faz-1 kapsamındaki ilk doz uygulaması, kasım ayı başında 44 gönüllüye yapıldı.
 
FAZ-1 ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI
Önemli bir yan etkiye rastlanmayan ilk doz uygulamasından sonra ikinci doz uygulaması da 26 Kasım'da başlandı. Faz 1'in ikinci dozu da 44 gönüllüye uygulandı.
 
İkinci dozun 44 gönüllüye uygulanmasıyla bugün itibarıyla Faz-1 çalışmaları tamamlandı.
 
AY SONUNA KADAR FAZ-2’YE GEÇİLECEK
ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, "Koronavirüse karşı üniversitemiz tarafından geliştirilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından desteklenen yerli aşımızın Faz-1 ikinci dozlaması bugün tamamlandı ve ciddi hiçbir yan etki görülmedi. Her şey yolunda giderse inşallah bu ay sonuna kadar Faz-2'ye geçmeyi planlamaktayız." dedi.
 
Öte yandan Faz-2 kapsamında 200 gönüllünün aşılanmasının planlandığı bildirildi.
 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.