Sosyal Medya

DÜNYA

Son dakika: Ermenistan darmadağın oldu! Ermeni askerler İran'a kaçıyor...

Ateşkesi ikinci kez bozan Ermenistan, sivil yerleşimlere saldırılarına devam ederken, güney cephesinde çok sayıda Ermeni askerin İran’a kaçtığı bildirildi. Ermenistan'ın 63. Tank Taburu kurmay başkanı çatışmalarda öldürülürdü.

Alınan Son dakika haberine göre, Azerbaycan Ordusu, Cebrail bölgesindeki 13 köyü daha terörist Ermenistan unsurlarından temizledi.
 
Harekâtın başlangıcından bu yana işgalden kurtarılan yerleşim yeri sayısı 78’e ulaştı.
 
Ermenistan ordusu, Dağlık Karabağ’daki ikinci ateşkesi de düzenlediği saldırılarla ihlal etmeye devam ederken, Azerbaycan Ordusu’nun güney cephede ilerleyişi hız kazandı.
 
Karabağ’ın güneyindeki Cebrail iline bağlı 13 köy (Soltanlı, Emirvarlı, Maşanlı, Hasanlı, Alikeyhanlı, Kumlak, Hacılı, Göyerçinveyselli, Niyazgullar, Keçel Memmedli, Şahvelli, Hacı İsmayıllı ve İsaklı) Ermenistan unsurlarından temizlendi.
 
Türk Milli Savunma Bakanlığı Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Kahraman Azerbaycan Ordusu ateşkese rağmen sivillere saldıran Ermenistan’a cevabı cephede vermeye devam ediyor. Ele geçirilen 13 köy ile birlikte işgalden kurtarılan yerleşim yeri sayısı 78’e ulaştı” bilgisini paylaştı.
 
Edinilen bilgiye göre, Azerbaycan ordusu, Cebrail’den, İran sınırındaki Zengilan bölgesine doğru harekete geçti ve bu bölgedeki bazı mevzileri de ele geçirdi. Bölgedeki kaynaklar, güney cephesinde sıkışan Ermeni güçlerinin, İran topraklarına kaçtığını ileri sürdü.
 
Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan’a firar etmek isteyen 55 yaş altı Ermeni askerlerinin ve gönüllülerin Azerbaycan topraklarından kaçmasını önlemek için Ermenistan silahlı kuvvetlerinin yollara komuta merkezleri kurduğunu bildirdi.
 
Azerbaycan Savunma Bakanlığı, ateşkesi ikinci kez ihlal eden Ermenistan saldırılarına karşı, Ağdare-Ağdam ve Fuzuli-Hadrut-Cebrail istikametinde ve Aras Nehri boyunca operasyonların devam ettiğini açıkladı. Azerbaycan Ordusu’nun yürüttüğü askeri operasyonlar sonucunda, iki tank, 4 obüs ve 11 askeri araç cephenin farklı bölgelerinde imha edildi.
 
Çatışma bölgelerinde mevzilerini kaybeden Ermenistan Silahlı Kuvvetleri 1. Motorlu Tüfek Alayı geri çekildi. Alayın çatışma bölgesinde bulunan 63. Tank Taburu kurmay başkanı çatışmalarda öldürüldü, 1. tabur komutanı ile yardımcısı Gevorg Makaryan ise yaralandı.
 
İlerleyişini sürdüren Azerbaycan ordusu, Ermenistan 5’inci Muhrip Alayı savunma alanında, aralarında tabur komutan yardımcısı Binbaşı Hayk Stepanyan’ın olduğu tabur askerlerini de imha etti, kalan askeri personel savaş mevzilerini terk etti.
 
Öte yandan Ermenistan ateşkes sürecisnin başarısız olması durumunda Dağlık Karabağ'ı tanımaya hazırlandığını duyurdu. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Cumhurbaşkanı Sarkisyan ile görüşmesinin ardından, "Ateşkes olmaz ve görüşme yolu tıkanır ise Ermenistan, Karabağ'ın bağımsızlığını tanıyacak.
 
Diğer dünya ülkelerinden de benzer adım atmalarını bekliyoruz. Azerbaycan-Türkiye ittifakının hedefi sadece Karabağ değil, Güney Kafkaslar'da tüm dengeleri alt üst etmektir. Bu gidişle Türkiye'nin Rusya ile kara sınırı olacak" iddiasında bulundu.
 
Ermenistan ordusu, 18 Ekim’de yürürlüğe giren ikinci geçici insani ateşkesi de ihlal ederek Azerbaycan sivil yerleşim birimleri ve mevzilerini vurmaya devam ediyor. Ermenistan güçleri, dün Azerbaycan’ın Terter ve Ağcabedi kentlerine bağlı köylere yoğun topçu atışlarıyla saldırdı.
 
Saldırıda, Terter’e bağlı Elesgerli köyünün sakini 58 yaşındaki bir kişi yaralandı. Ağcabedi kentine bağlı Yukarı Kıyameddinli ve Karahanlı köyleri de obüs ve ağır top atışlarıyla vuruldu, saldırıda 25 evde ciddi hasar meydana geldi.
 
Azerbaycan ordusunun envanterine kattığı Türk SİHA’ları karşısında çaresiz kalan Ermenistan ordusu, terör örgütü PKK taktiğine başvurdu. Ermeni güçleri, hedef şaşırtmak için mevzilere cansız mankenler yerleştirmeye başladı.
 
Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermeni işgalinden kurtarılan Cebrayıl ve Fuzuli bölgelerinde, Ermenistan ordusunun bırakıp kaçtığı mühimmatların görüntülerini paylaştı.
 
 

  • Son dakika: Ermenistan darmadağın oldu! Ermeni askerler İran'a kaçıyor...

  • Son dakika: Ermenistan darmadağın oldu! Ermeni askerler İran'a kaçıyor...

  • Son dakika: Ermenistan darmadağın oldu! Ermeni askerler İran'a kaçıyor...

  • Son dakika: Ermenistan darmadağın oldu! Ermeni askerler İran'a kaçıyor...

  • Son dakika: Ermenistan darmadağın oldu! Ermeni askerler İran'a kaçıyor...

  • Son dakika: Ermenistan darmadağın oldu! Ermeni askerler İran'a kaçıyor...

  • Son dakika: Ermenistan darmadağın oldu! Ermeni askerler İran'a kaçıyor...

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.