Sosyal Medya

POLİTİKA

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan Enis Berberoğlu kararına tepki

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, AYM'nin verdiği hak ihlali kararının ardından Enis Berberoğlu'nun yeniden yargılanmasına yer olmadığına hükmetmesi üzerine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, ''Bir üst mahkemenin verdiği karara, bu anayasaya göre alt mahkeme 'Ben bu karara uymayacağım.' diyorsa, orada bir sorunumuz var, orada bir çürüme var. O çürümeye hepimizin müdahale etmesi lazım'' dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin Enis Berberoğlu'nun milletvekilliğini düşürülmesinde hak ihlali kararının ardından yerel mahkemenin vereceği karar bekleniyordu. 14. Ağır Ceza Mahkemesi Berberoğlu'nun yeniden yargılama talebini reddeti. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bunun üzerine Meclis Genel Kurulu'nda konuştu.
 
Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar: 
 
''Bir üst mahkemenin verdiği karara, bu anayasaya göre alt mahkeme 'Ben bu karara uymayacağım.' diyorsa, orada bir sorunumuz var, orada bir çürüme var. O çürümeye hepimizin müdahale etmesi lazım.
 
AYM kararına uymamak kaosa sürekler. Belirli kurallar var buna herkes uymalı. Adaleti dağıtacak mahkeme adalet dağıtmıyorsa bir sıkıntı var demektir. Anayasa Mahkemesi bir karar veriyor, ancak ben uymuyorum diyor.  Eleştirsek dair kendi anayasasına sahip çıkalım''

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.