Sosyal Medya

OTOMOBİL

Tramer nedir? Tramer Kaydı Nasıl bakılır?

Araç sahibi olan ya da araç sahibi olmak isteyen kişiler açısından çok sık araştırılan bir kavram olan tramer, araç hakkında bilgi sahibi olmak açısından ciddi bir öneme sahip. Peki tam olarak tramer nedir? Tramer kaydı ne anlama gelmektedir? Gelin Molatik olalım...

Hemen herkes araç alırken artık tramer kaydına bakmaya başladı. Peki Tramer Nedir? Ne işe yarar? Nasıl bakılır?
 
Tramer nedir?
Trafik Sigortaları bilgi merkezi Kurumu olarak kısaltılmış hali olan tramer, tüm sigorta bilgilerin toplandığı bir veri deposu şeklinde çalışma prensibine sahiptir. Bu sistem üzerinden herhangi bir araca ait olan sigorta işlemlerine bakılabilir. Özellikle aracın ağır hasarlı olup olmadığı anlaşılabilir ve kaza bilgilerine ulaşım sağlanarak takip edilebilir. Teknolojik altyapı ile beraber online hizmet sistemi kapsamında destek sağlayan tramer, sigorta poliçeleri ile beraber araç hakkında birçok farklı bilgiye ulaşım sağlayan bir sistemdir. Özellikle araca sahip olan pek çok kişi için büyük bir öneme sahip sistem olarak öne çıkıyor.
 
 
Tramer'in görevi nedir?
Tramer sorgulama ile aracınızla ilgili öğrenmek istediğiniz bilgilere tek seferde ulaşabilirsiniz. Aracınızın kaza yapıp yapmadığından hasar durumuna, sigortalı olup olmadığından kusur oranına ve poliçe bitiş tarihine kadar birçok detayı kolayca öğrenebilirsiniz. Tramer sorgulama işlemi özellikle ikinci el araç alacaklar için oldukça faydalıdır. Çünkü alıcılar, bu sorgulama işlemi sayesinde aracın daha önce kazaya uğrayıp uğramadığı, bugüne kadar gördüğü hasarlar ve diğer birçok özelliği hakkında bilgi edinebilirler.
 
Araç tramer (hasar) kaydı ne anlama gelmektedir?
Tramer sayesinde araç ile ilgili tüm bilgiler tek bir veri deposu olarak sisteme kaydedilmektedir. Bu sayede birçok bilgiye hızlı ve kolay şekilde ulaşım imkânı sağlanmaktadır. Bu konuda merak edilen konulardan biri de araç Tramer (hasar) kaydının ne anlama geldiğidir. Bu sistem aracınızın kaza yapıp yapmadığını ve bu konudaki hasar durumuna öğrenmenize olanak tanımaktadır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.