Sosyal Medya

KARADENİZ

Rize Milletvekili Muhammed Avcı'dan açıklamalar

Ak Parti Rize Milletvekili Muhammet Avcı Rize MÜSİAD Yönetim Kurulu Toplantısına Katılarak Rize’de yatırımlarla ilgili MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyelerini bilgilendirdi.

Ak Parti Rize Milletvekili Muhammet Avcı Rize MÜSİAD Yönetim Kurulu Toplantısına Katılarak Rize’de yatırımlarla ilgili MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyelerini bilgilendirdi.
 
Ak Parti Rize Milletvekili Avcı MÜSİAD yönetim kurulu toplantısındaki konuşmasında, İyidere Lojistik Merkezi, Rize Kentsel Dönüşüm Çalışmaları, Şehir Hastanesi, Millet Bahçesi, Turizm Yatırımları, Salarha Tüneli, Havalimanı İnşaatı, Pazar Caddesi Yapımı, Sanayi Sitesinin Taşınması gibi konu başlıkları bu şekilde;
 
"İyidere Lojistik Merkez Rize ve Bölge Ticaretine Önemli Katkı Sağlayacak"
 
Türkiye’yi Orta Doğu'ya ve sıcak denizlere bağlayacak çok önemli bir projemiz olan İyidere Lojistik Merkezimizin çet raporu çıktı ve plan onayını bakanlığımızdan aldık. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 2023 yılına bitirilecek şekilde yapım çalışmasını başlatıyoruz. İyidere Lojistik Merkezimizi destekleyecek dünyaya entegre olacak şekilde diğer çeşitli yol ağları üzerindeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İyidere Lojistik Merkezi tamamlanmasıyla Rize ticaretine önemli katkı sağlayacaktır.
 
"Rize Kentsel Dönüşüm Çalışmalarımıza Devam Ediyoruz"
 
Rize Merkez’deki Kentsel dönüşüm çalışmalarımızın projesini tamamladık ihalesini gerçekleştirdik. En kısa sürede ihaleyi alan firmaya yer teslimi edilerek bu yılsonu itibariyle yıkım ve inşaat çalışmalarına başlayacaktır. Pazar Caddesindeki Bulvar genişletme çalışmalarına Yeni Orta Camiden yukarıya doğru çalışmalarımıza başlıyoruz. Ayrıca, yeni konut rezerv alanı açma adına iki alanda da (Salarha ve Yağlıtaş Mahallesi) TOKİ konut inşaatına başlanmış ve tüm hızıyla devam etmektedir.
 
 
"Şehir Hastanesi’nin Yapımı İçin Sona Yaklaşıldı"
 
Şehir Hastanemizin ilgili bakanlığımıza gösterilen yerler üzerinde teknik ve fiziki çalışmalarımızı sürdürüyor. Çalışmalarda sona yaklaşıldı yakında proje ihalesi yapılarak Rize’nin önemli ihtiyacı olan şehir hastanesinin yapımına başlanacaktır.
 
"Millet Bahçemizi Yürüyüş Parkuruyla Entegre Ediyoruz"
 
Rize Merkez dolgu alanında Mesut Yılmaz Parkı ve İtfaiye binasının olduğu yere kadar olan 400 dönümlük arazi içerisinde camisi, çay çarşısı, park gibi her türlü sosyal donatısı olan Millet bahçesi projemizin çalışmalarında sona yaklaşmaktayız. Proje devamında deniz dolgusu yapılarak oluşturulacak yürüyüş parkuruyla millet bahçesine entegre olacak proje planlamaktayız.
 
"Turizm’de Alternatif Alan Oluşturmalıyız"
 
Mevcut turizm alanlarımızın iyileştirilmesi ve turizmin çeşitlendirilmesi konusunda önemli çalışmalar yapıldı ve yapılmaya da devam ediliyor. Ayder bölgesinin yol çalışmaları bitti. Ayder’de park sorunu çözecek otopark yapımı devam ediyor. Ayder bölgesinde iyileştirme ve çeşitli yatırımlar da devam etmektedir. Rize’nin en önemli markalarından olan Ayder’de projelerimizin devamında teleferik ve kayak merkezi yatırımımızın çalışmalarına da başladık. İlimizde Turizmin çeşitlenmesi konusunda İkizdere vadisinde Meles, Petran, Sivrikaya’da bölge turizmine örnek olacak bakanlığımız tarafından yeni turizm modeli uygulamasıyla yapılacak bir tesis yapılması konusunda çalışmalarımız sürüyor. Alternatif turizm alanı oluşturma çalışmalarımıza devam ediyoruz.
 
"Salarha Tüneli’ni Duble Yolla Devam Ediyoruz"
 
Salarha Tünelinin yapım çalışmalarına devam etmekteyiz. Yılsonunda bir tüpü trafiğe açılmayı planlıyoruz. Projemizin devamı olan Tünel çıkışından Muradiye Beldemize kadar olan kısmı duble yol ihalesini gerçekleştirdik. Yakında bazı mevzuat ve hazırlık çalışmaları tamamlandıktan sonra yol yapım çalışmalarımızı başlatacağız.
 
Rize MÜSİAD Başkanı Recep Taylan toplantıdaki konuşmasında, 21 Ağustos 2020 tarihinde Cumhurbaşkanımızın Kararnamesiyle yayınlanan devlet desteklerindeki yatırımların yeniden düzenlenmesiyle ilgili alınan karda bölgesel teşviklerde Rize’nin 4’üncü bölgeden 3’üncü bölgeye alınması ilimiz yatırımlarını olumsuz yönde etki yaptığını söyledi. Taylan, Bölgesel teşviklerde Rize’nin tekrar 4’üncü hatta 5’inci bölgeye alınması konusunda ilgili bakanlıkla görüşme yapılması konusunda Milletvekili Avcı’dan destek istedi. Taylan, önümüzdeki günlerde ilimize yapılacak yatırımların önünü tıkayan bu değişikliğin düzeltilmesi konusunda Rize’nin yatırımcılarından oluşan bir heyet ile bakanlık yetkilileriyle görüşme yapmayı planladığını söyledi. Taylan ayrıca, Rize’nin ticaretine önemli katkı sağlayacak, MÜSİAD olarak önemli gördüğümüz projelerden olan İyidere Lojistik Merkez başta olmak üzere ilimize yapılan yatırımlara destek ve katkılarınızdan dolayı Rize Milletvekili Muhammet Avcı’ya teşekkür etti.
 
Milletvekili Avcı, Başkan Taylan’a Rize adına kurulacak tüm temaslarda yanınızda ve destekçiniz olacağını söyleyerek bakanlıklarda yapılacak görüşmelere bizzat katılacağını söyledi. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda Avcı, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyelerinin sorularını cevaplayarak toplantı sona erdi.

1 Yorum

  1. ahmet

    Ekim 14, 2020 Çarşamba 09:07

    RİV RİV RİV BUNA KEMENCE SESİ DERLER BİLMEYENLER İÇİN AÇIKLAMA YAPIYIM DEDİM. SAYIN VEKİL KALDI 2 BİLEMEDİN 3 SENE VEKİLLİK BİTECEK BU KONUSTUKLARINI RİZELİ HİÇ HATIRLAMAYACAK KISACASI RİZE LİNİN HER ZAMANKİ GİBİ YAPTIĞI ŞEYLER. MESELA TELEFELİK PROJESİ ::)) BAKIN 2 BELEDIYE BASKANI BAKIRCI VE KASAP AĞZINDAN DÜŞÜRMEDİ SONUÇ NE OLDU UNUTULDU GİTTİ SİZİDE UNUTCAZ ONUN İÇİN SALLAYIN GİTSİN :) VEKİL OLARAK DÜNYAYI DOLAŞIYORSUNUZ AVRUPA ÜLKELERİNE GİDİYORSUNUZ BİR BAKIN BAKALIM DÜNYANIN HANGİ ÜLKESİNDE RİZE SAHİLİ KADAR İĞRENÇ PİSLİK İÇİNDE İŞPORTACISI SERSERİSİ OLAN BİR SAHİL GÖRDÜNÜZ ... ONUN İÇİN RİVVV RİVV RİVVV

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.