Sosyal Medya

YAŞAM

Lahana Sarması Tarifi: Lahana sarması nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir?

MasterChef 2020 son bölümde Mehmet, Danilo ve Somer Şef tarafından ana kadro yarışmacılarından lahan sarması yemeği yapmaları istendi. Bu bağlamda bu yemeği yapmak ve sevdiklerine sunmak isteyenler Lahana Sarması tarifi ile ilgili olarak Lahana sarması nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? İşte tarifi…

LAHANA SARMASI KAÇ KALORİDİR?
 
Etli yani kıymalı lahana sarmasının 210 gramı 122 kaloridir. Etsiz yapıldığında pirinç yerine bulgur kullanılması kalorisini daha çok düşürecektir.
 
KIYMALI LAHANA SARMASI TARİFİ
 
Lahana sarması malzemeleri;
 
Bir adet lahana
300 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 su bardağı pirinç
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı kuru nane
Sıvı yağ
Tuz
Pul biber
 
Salçalı sosu için;
 
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
 
Kıymalı lahana sarması nasıl yapılır?
 
Lahana sarmasına iç harcı hazırlayarak başlayabilirsiniz. Soğanı soyup ince ince kıyın. Pirinci ve maydanozu yıkayın. İç harcı hazırlamak için kıyma, soğan, maydanoz ve baharatları karıştırın. Lahanın sert kısmı olan kafa kökünü kesin tencereye bütün olarak alıp su ekleyi haşlayın. Haşlanan lahanayı parçalara bölüp sert damar kısımlarını kesin. Bu köklü kısımları sarmayı yapacağınız tencerenin dibine serin. Ardından eşit parçalara böldüğünüz lahanayı bir şeker kaşığı iç malzeme koyarak sarın ve tencereye dizin. Tüm iç malzeme bitene kadar bu işleme devam edin. Ardından 1 yemek kaşığı salçayı 2 su bardağı suda eritin, tuz ve sıvıyağ ekleyerek sarmaların üzerine dökün. Lahana sarmanızın pişerken dağılmaması için üzerine küçük bir tabak kapatıp ocağa alın. Yaklaşık 30-40 dakika pişecek. Pişme aşamasında tadına bakmanızı öneririz. Piştikten sonra 15 dakika dinlendirip servis edilebilir. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.