Sosyal Medya

SAĞLIK

Başvuranlar paraları alıyor!

Milyonlarca işveren ve çalışanı ilgilendiren haber bilgi amaçlı olarak tekrar yayınlıyoruz.

Koronavirüs sürecinde işleri durma noktasına gelen işyerlerine ve çalışanlara verilen destekler, ‘normalleşme desteği’ adı altında verilmeye devam ediyor.
 
1.103 TL veriliyor
 
Bunun için e-SGK'dan başvuru yapılması yeterli. 31 Aralık'a kadar devam edecek. Bu desteğin süresi gerekirse 6 aya kadar uzatılabilecek.
 
Koronavirüs salgının başlaması ile devlet tarafından işveren ve çalışanlara ekonomik olarak katkı sağlamak için devlet tarafından destekler sağlanıyor. 
 
Normalleşme desteğinden, 1 Temmuz’a kadar Kısa Çalışma Ödeneği’ne veya nakdi ücret desteğine başvurmuş olan özel sektör işyerleri, normal çalışma düzenine geçmesi halinde yararlanabilecek. 31 Aralık’a kadar sürecek ve işçi başına 1.103 liraya kadar çıkan bu desteğin süresi gerekirse 6 aya kadar uzatılabilecek.
 
950 milyon verildi
 
Bu destekler sayesinde istihdam korunurken, işverenlere de büyük kolaylık sağlanıyor. Söz konusu desteğin 1 Ağustos itibarıyla devreye girdiğini anımsatan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Bugüne kadar yapılan başvurular sonucunda 159 bine yakın işverenimize 1.2 milyonu aşkın çalışan için yaklaşık 950 milyon lira tutarında prim mahsuplaşması yaparak normalleşme desteği sağladık” bilgisini paylaştı.
 
Başvurular e-SGK'dan üzerinden yapılacak
 
Bu desteklerden faydalanmak için e-SGK (http://e.sgk.gov.tr)  üzerinden başvuru yapmasının yeterli olacağına ifade eden Bakan Selçuk, “Işyerlerimiz, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sitesine giriş yaparak, ’e-SGK/Işveren/ Işveren Sistemi/Teşviklerden Faydalanacak Sigortalı Tanımlama’ ekranında yer alan ’7252 4447 Sayılı Kanun Geçici 26. Madde Desteği’ menüsünden işlemlerini gerçekleştirebilir” ifadelerini kullandı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.