Sosyal Medya

RİZE

Rize'de ders başı yapılıyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Ziya Selçuk'un Türkiye genelinde Pazartesi günü itibariyle yüz yüze eğitim verilmesi konusundaki detaylı açıklamasının ardından Rize'nin yeni İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen Rize'deki son durumu basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Ziya Selçuk'un Türkiye genelinde Pazartesi günü itibariyle yüz yüze eğitim verilmesi konusundaki detaylı açıklamasının ardından Rize'nin yeni İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen Rize'deki son durumu basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda açıkladı.
 
RİZE'DE OKULLARIMIZ EĞİTİME HAZIR
 
Rize'nin İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen yaptığı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığı karar doğrultusunda 66 köy okulunda 4 bin 433 ilk ve ortaokul öğrencisi haftanın 5 günü yüz yüze eğitime başlayacağını ifade ederek şöyle devam etti;
 
Yüz yüze eğitimin 2.aşamasına geçilecek olan 12 Ekim 2020 tarihinde daha önce yüz yüze eğitime başlayan okul öncesi ile birinci sınıflara ek olarak 2,3 ve 4 sınıflar ile 8 ve 12. sınıflarda da yüz yüze eğitime geçileceK.Yüz yüze eğitimin sağlıklı ve güvenli bir şekilde yürütülmesi için tüm güçleri ile sahadayız ve gereken tüm tedbirlerin aldık. Velilerimiz kendilerine güvensin.
 
RİZE'DE  4 BİN 433 ÖĞRENCİ TAM GÜN EĞİTİM ALACAK
 
2. aşama ile birlikte köy okullarının tam gün ve pandemi kurallarına uygun olarak eğitim öğretime başlayacağız. Bu kapsamda 66 köy okulunda okul öncesinden 8.sınıfa kadar toplam 4 bin 433 öğrenci tam gün eğitim alacak.
 
Merkez okullarda ise haftada 2 gün dönüşümlü olarak eğitim öğretim çalışmalarına katılacak olan 2,3 ve 4.sınıflarda okuyan 11 bin 936 , 8.sınıfta okuyan 4 bin 254 ve 12.sınıfta okuyan 4 bin 255 öğrenci için gerekli düzenlemeler yapıldı ve özellikle taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerin servislerinin de planlandı. Meslek liselerinde okuyan 6 bin 480 öğrencimizin uygulamalı derslerini 5 Ekim'den bu yana zaten okullarımızda yüz yüze yaptı.
 
 
RİZE'DEKİ MASKE VE DEZENFEKTAN İHTİYACI GİDERİLDİ
 
Okulların açılması öncesinde okulların ihtiyacı olan dezenfektan malzemelerinin temin edildi ve 32 bin maskenin de kurumlarımıza ulaştırıldığını dile getiren Müdürümüz sağlıklı ve güvenli bir ortamın sağlanması için tüm gücümüz çalışıyoruz.
 
RİZE'DE TABLET DAĞITILACAK ÖĞRENCİLER BELİRLENDİ
 
Uzaktan eğitimde kullanılmak üzere ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik tablet teminine yönelik olarak büyük bir titizlikle ihtiyaç sahibi öğrenciler tespit edildi. Valiliğimiz ve Belediye Başkanlığımız ile koordineli bir şekilde çalışarak tabletlerin öğrencilere ulaştırılacağını söyledi. Tablet dağıtımı konusunda tek yetkili kurumun Milli Eğitim Müdürlüğümüzdür. Şayet varsa özel teşebbüsün tablet dağıtım telebinin ancak ve ancak Müdürlüğümüz üzerinden olabilecek.
 
RİZE'DE 7 BİN 486 ÖĞRENCİ YÜZ YÜZE EĞİTİME BAŞLAYACAK
 
12 Ekim Pazartesi itibariyle 7 bin 486 öğrenci tamamen, 27 bin 966 öğrenci ise kısmen yüz yüze eğitim öğretim sürecine dahil olacak. İlerleyen süreçte Bakanlığınızın kararlarına göre gerekli değişikliklerin yapılabilecek.
 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.