Sosyal Medya

DÜNYA

Dağlık Karabağ'da ateşkes ilan edildi!

Azerbaycan ile Ermenistan, Dağlık Karabağ'da insani amaçla cenazelerin ve esirlerin değişimi için bugün saat 12.00'dan itibaren ateşkese varılması konusunda anlaştı.

Ermenistan ile Azerbaycan dışişleri bakanlarının Moskova'daki görüşmesi sonrası Dağlık Karabağ'da ateşkes ilan edildiği açıklandı. 
 
Rusya Dışişleri Bakanlığında 10 saatten fazla süren toplantı sonrasında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ortak açıklamayı tek başına okudu.
 
 
12:00'DAN SONRA GEÇERLİ OLACAK
 
Moskova'da gerçekleştirilen görüşme sonrası Lavrov 'ateşkes' açıklamasını yerel saatle sabah 03.00'da yaptı.
 
Lavrov, "10 Ekim 2020'de (bugün) saat 12.00'dan itibaren insani yardım amaçlı olarak Uluslararası Kızılhaç Komitesinin arabuluculuğu ve kriterleri doğrultusunda esirlerin, tutsakların ve cenazelerin değişimi için ateşkes ilan edildi." dedi.
 
Ateşkes rejiminin parametreleri üzerinde ayrıca çalışılacağını kaydeden Lavrov, Azerbaycan ve Ermenistan'ın, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu eş başkanlarının arabuluculuğuyla meselenin çözümü prensipleri temelinde, erken barışçıl bir çözüme ulaşmak amacıyla esaslı müzakerelere başlayacağını bildirdi.
 
Ayrıca Lavrov, tarafların müzakere süreci formatının değişmediğini teyit ettiğini aktardı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.