Sosyal Medya

RİZE

Rize'de Koronavirüs denetimleri

RİZE'de Covid-19 pandemisi ile mücadele kapsamında içerisinde bulunduğumuz kontrollü normalleşme döneminde temel prensipler olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanlarına yönelik yapılan denetimler devam ediyor.

Rize'de Covid-19 pandemisi ile mücadele kapsamında içerisinde bulunduğumuz kontrollü normalleşme döneminde temel prensipler olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanlarına yönelik yapılan denetimler devam ediyor.
 
İçişleri Bakanlığı tarafından 7 Ekimde yayımlanan genelge çerçevesinde 81 ilde eş zamanlı olarak Covid-19 pandemi tedbirleri kapsamında RİZE'se sosyal alanlar, kafe, restoran, çay bahçeleri, kuaförler gibi pek çok alanda denetimler gerçekleştirildi.
 
Rize’de denetimler Rize Valisi Kemal Çeber öncülüğünde, Belediye Başkanları, Kaymakamlar, idari kurum müdürleri ve muhtarlarında katılımı ile tüm il genelinde gerçekleştirildi.
 
 
Vali Çeber, yapılan denetimlerin ardından yaptığı değerlendirmede, “Kontrollü normalleşme sürecinin ilk aşamalarında sürekli olarak artan vaka sayıları ile karşılaşmıştık. Şuan ki süreçte vatandaşlarımızın kurallara büyük oranda uyması ile birlikte bu artış hızını düşürmüş bulunmaktayız. Yaptığımız denetimlerde vatandaşlarımız kurallara büyük oranda uymakla birlikte bizlere pek iş yükü bırakmamaktalar. Bu noktada kuralara uyan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bunun yanı sıra çay ocakları önünde açık alanda oturup vatandaşlarımız birbirleri ile sohbet ediyorlar. Kendilerinden ricamız bu noktada da kurallara uymalarıdır. Çayı yudumlarken maskelerini açmaları sonrasında yine kapatmaları çok önemli. Açık alanda olmak tanıdık kişilerle birlikte oturmak bizleri covid-19 dan korumayacaktır. Ama tedbirlere uygun şekilde bir araya gelip sohbet edip çayımızı içtiğimizde yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmiş oluruz. “ ifadelerini kullandı.
 
Vali Çeber’e gerçekleştirmiş olduğu denetimlerde, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman eşlik etti.

  • Rize'de Koronavirüs denetimleri

  • Rize'de Koronavirüs denetimleri

  • Rize'de Koronavirüs denetimleri

  • Rize'de Koronavirüs denetimleri

  • Rize'de Koronavirüs denetimleri

  • Rize'de Koronavirüs denetimleri

  • Rize'de Koronavirüs denetimleri

  • Rize'de Koronavirüs denetimleri

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.