Sosyal Medya

DÜNYA

Ermeni Zalimleri iyice çıldırdı

Son dakika haberlerine göre, Azerbaycan ordusu Dağlık Karabağ’da işgal altındaki bölgeleri tek tek kurtarırken, çatışmalarda hezimete uğrayan Ermenistan, sivil yerleşim yerlerine yönelik saldırılarını artırdı. Ermenistan güçleri tarafından Azerbaycan’ın ikinci büyük kenti olan Gence’ye 300 kilometre menzilli 6 füze atıldı. Saldırıda 2 sivil yaşamını yitirdi, 28 kişi de yaralandı.

Ermenistan ordusu, dün saban saatlerinde işgal ettiği ve çatışmaların sürdüğü Dağlık Karabağ bölgesinin uzağında bulunan Gence, daha sonra ise sanayi bölgesi olan Mingeçevir kentlerini hedef almıştı.
 
BAŞKENT BAKÜ'NÜN YAKINI HEDEF ALINDI
 
Ermenistan, dün akşam saatlerinde ise yine çatışma bölgesinin çok uzağında yer alan Azerbaycan'ın Hızı ve Abşeron bölgelerine 300 kilometre menzilli füzeler fırlattı. Hedef alınan iki noktanın başkent Bakü'ye yakın olması dikkat çekti.
 
300 KM'LİK 2 FÜZE SALDIRISI
 
AA'da yer alan habere göre Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Hızı ve Abşeron bölgelerine Ermenistan ordusunca 300 kilometre menzilli 2 füze atıldığını duyurdu. Azerbaycan, Ermenistan'ı defalarca sivil yerleşim birimlerine saldırı düzenlememesi konusunda uyarmıştı.
 
CEBRAİL KENTİ VE 8 KÖY KONTROL ALTINDA
 
Gün boyu devam eden çatışmalar, Cebrail, Fuzuli ve Ağdere illeri yönünde yoğunlaştı.
 
Azerbaycan ordusu gün içerisindeki operasyonlarında Cebrail kenti ile Karhulu, Şükürbeyli, Yukarı Maralyan, Çereken, Daşkesen, Horovlu, Decal, Mahmutlu ve Caferabat köylerini işgalden kurtardı.
 
Ermenistan ordusuna ait çok sayıda zırhlı aracı imha eden Azerbaycan askerleri, yine çok sayıda silah ve mühimmatı ele geçirdi.
 
ERMENİSTAN SİVİLLERİ HEDEF ALIYOR
 
Azerbaycan ordusunun ilerleyişi sürerken Ermenistan ordusu da sivil yerleşim birimlerine ağır silahlarla ateş açtı.
 
Ülkenin 2. büyük kenti Gence, sanayi şehri Mingeçevir, Terter kent merkezi ve köyleri, Ağdam, Ağcebedi, Beylegan ve Goranboy illerinin bazı köyleri yoğun top atışına tutuldu.
 
Gence'ye atılan Smerç füzeleri nedeniyle 1 kişi yaşamını yitirdi, 32 kişi yaralandı. Beylegan ilinde 2 kişi, Ağcebedi ilinde ise 14 yaşındaki bir çocuk saldırılarda hayatını kaybetti.
 
Hidroelektrik santralin bulunduğu Mingeçevir kentine füzelerle saldıran Ermenistan ordusu, Hızı ve Abşeron bölgelerine 300 kilometre menzilli füzeler fırlattı.
 
"PAŞİNYAN ÖZÜR DİLESİN"
 
Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, operasyonların durması için "Ermenistan ordusu topraklarımızdan çıksın. (Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan) Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü tanıdığını açıklasın. Azerbaycan halkından özür dilesin ve Karabağ'ın Ermenistan toprağı olmadığını söylesin. Bize Ermenistan ordusunun işgal ettiği topraklardan çekilmesinin takvimini versin." şartlarını öne sürdü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.