Sosyal Medya

RİZE

Muhammet Avcı Rize'ye hızlı tren müjdesi!

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, hızlı tren hattı çalışmaları kapsamında Aşkale-Rize arasında 200 kilometre hat oluşturmayı planladıklarını ve bunun için de proje çalışmalarını başlattıklarını bildirdi.

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, hızlı tren hattı çalışmaları kapsamında Aşkale-Rize arasında 200 kilometre hat oluşturmayı planladıklarını ve bunun için de proje çalışmalarını başlattıklarını bildirdi.
 
Avcı, yaptığı yazılı açıklamada, İyidere ilçesinde yapımı için ihalesi gerçekleştirilen lojistik merkezinin hızlı tren hattıyla beslenmesi için çalışmaların son aşamaya geldiğini belirtti.
 
Proje üzerinde yaklaşık 6 aydır çalıştıklarını vurgulayan Avcı, şu değerlendirmede bulundu:
 
"Aşkale-Rize arası 200 kilometre bir hat oluşturmayı planlıyoruz ve bunun için de proje çalışmalarını başlatmış durumdayız. Hem yük taşımacılığı hem yolcu taşımacılığı için yapılmış özel bir hat olacak. Proje gerçekleştiğinde Aşkale'den, Türkiye'nin muhtelif bölgelerine ulaşan kuzey-güney ve doğu-batı istikametlerindeki ana hatta bağlanacağız."
 
Avcı, demir yolu ile birlikte lojistik merkezinin İran, Çin ve Rusya gibi dev pazarlara bağlanacağının altını çizerek, "Bu proje uzun zamandır üzerinde çalıştığımız ve başlattığımız çalışmadır. Proje özgündür ve lojistik merkezi büyük pazarlara bağlama projesidir. Bölgede yapılacak diğer projelerin yerine yapıldığı bilgileri ise spekülatiftir." ifadesini kullandı.

4 Yorum

  1. anonim

    Eylül 08, 2020 Salı 18:34

    bu güzergahlarda hızlı tren olmayacağını çoğu inşaat mühendisi konu hakkında bilgilendirme yapmış olduğu halde neden hızlı tren projesi deniliyor ?

  2. Adem

    Eylül 04, 2020 Cuma 21:23

    Yalan yalan yalan Neden isyan bul Ankara Rize Batum değilde Aşkale hayırdır siz orda nutuk atmaya devam nenemda rahmetli bazen derdi hayal ederdi kışın çök kar yağınca ahıra gıdemezfı derdıkı ev içindede bır yol yapsak diye ama maalesef olmadı buda oyle ula siz önce yalancılar doğalgazı getirin çayeline doğal gazı döğrü secim yaklaşınca anırmaya başlarsız yazıklarolsun bunlara ve bunları kaale alanlara

  3. Ahmet

    Eylül 03, 2020 Perşembe 23:13

    Sahilden samsun istanbula da baglansın isteriz

  4. ADEM

    Eylül 03, 2020 Perşembe 21:18

    Maşaallah,çok güzel işte bu.YA ALLAH BİSMİLLAH

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.