Sosyal Medya

RİZE

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikinci müjdesi Rize'den

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün açıkladığı doğalgaz müjdesinin ardından Karadeniz'de diğer müjde nereden gelecek sorusunu akıllara getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı Karadeniz'de 320 Milyar metreküp doğalgaz müjdesinin ardından Karadeniz'de ikinci rezerv nerede bulunacak sorusunu akıllara getirdi. Geçtiğimiz ay Fatih sondaj gemisi sondaj çalışmalarına başlamıştı.

 

RİZE - ÇAYELİ AÇIKLARINDA PETROL SIZINTISI VAR
 

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Jeloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sadettin Korkmaz, Çayeli açıklarında petrol sızıntısı olduğunu, ancak bölgede su derinliğinin bin metreyi aşması nedeniyle sondajlı arama yapılamadığını belirtmişti.

Türkiye’nin 5’te 1’i alanında bilinmeyen bir bölgenin varlığına işaret eden Prof. Dr. Korkmaz, “1987 yılında Sovyetler Birliği’nde Karadeniz’i ekonomik münhasır sınır olarak tam ortadan ikiye bölmüşüz. Türkiye Gürcistan sınırından başlayan hat Bulgaristan Türkiye sınırına kadar gider. Karadeniz’i tam ortadan ikiye bölmüşüz. Yaklaşık kuzey-güney yönünde 150 kilometre kadar, Kırım Yarımadası’ndan Sinop’a kadar olan mesafe yaklaşık 280 kilometre, yani 150 deniz milidir. Bunun yarısı Türkiye tarafında yarısı da kuzeyde. Dolayısıyla Türkiye’nin neredeyse 5’te 1’i alanında bilinmeyen bir bölge var. Bir ikinci çok önemli husus Rize açıklarında petrol sızıntısı var. Gürcistan’ın Abaza bölgesinde petrol sızıntıları var. Karadeniz’de Sinop bölgesinde karada petrol sızıntıları var. Çayeli açıklarında denizden petrol sızıyor. Yüzeyde yayılıyor. O konuda araştırmalarımız var. Aynı zamanda Gürcistan’da sızıntı var.” açıklamalarında bulundu.

4 Yorum

  1. Recep k.

    Ağustos 22, 2020 Cumartesi 22:43

    Pazar balıkçı köyü açıklarında 250 300 metre cıvarı ağlarımız kuyuya düştüğünde çekerken ağlarımız zift gibi katı petrol bulaştığı bir kaç kez görülmüştür.

  2. fipek53

    Ağustos 22, 2020 Cumartesi 19:48

    VAR VAR KARDEŞİM VAR ARAYAN BULABİLR.SAMSUN CANİK DAĞLARI VE ÇARŞAMBA OVASINDADA DOĞAL GAZ VAR.YILLAR ÖNCE TULUMBA KUYUSU AÇAN VATANDAŞ SİGARA YAKMIŞTI KUYU ALV ALMIŞTI.O ZAMAN ABD RADAR ÜSSÜNDEKİ GÖREVLİLER GELİPİNCELEDİLER VE ÜZERİNE BETON DÖKMÜŞLERDİ.

  3. Ruşen Girit

    Ağustos 22, 2020 Cumartesi 17:14

    Büyüklerimiz (dedelerimiz) yıllar önce kıyıdan açık denizler bölgesini tarif ederken kıyıdan açığa doğru istavrit suyu ,laho (mezgit)suyu, mutur(yunus)suyu,neft suyu olarak tarif ederdiler.

  4. Süleyman Delibalta

    Ağustos 21, 2020 Cuma 16:03

    Güneysu Dumankaya köyünde İslam dağının altından petrol geçtiği yıllar önce yabancı araştırmacıların bir söylemi vardı.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.