Sosyal Medya

RİZE

Küme düşme kaldırıldı

TFF, Kulüpler Birliği'nin küme düşmenin kaldırılması yönünde fikir birliğine varmasının ardından, gelecek sezon Süper Lig'i 21 takımla oynatma kararı aldı.

Kulüpler Birliği’nin dünkü toplantısında 18 takım düşmenin bu sezona özel olarak kaldırılması yönünde görüş birliğine varmıştı.
 
Kulüplerin bu isteği bugün TFF ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla saat 14.00’te başlayan toplantıda masaya yatırıldı. Yapılan görüşme sonrası küme düşme oy birliğiyle kaldırıldı.
 
21 TAKIMLI SÜPER LİG
Bu sezon ligden düşen Ankaragücü, Kayserispor ve Yeni Malatyaspor’un önümüzdeki sezon da Süper Lig ’de devam etmesine karar verilirken, 1. Lig’den gelen Hatay ve B.B.Erzurum ile yarınki play-off finalinde karşılaşacak Adana Demirspor veya Karagümrük’ten birinin de katılımıyla önümüzdeki sezon 21 takımla oynanacak.
 
NİHAT ÖZDEMİR AÇIKLADI
TFF Başkanı Nihat Özdemir kararı, "Kulüpler Birliği'nin talebiyle Süper Lig, TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de 2019-2020 sezonu için küme düşme kaldırıldı." diyerek açıkladı.
 
GELECEK SEZON 4 TAKIM KÜME DÜŞECEK
Kararın ardından Süper Lig'de 2020/21 sezonuna 21 takımla, 2021/22 sezonuna ise 20 takımla devam edilecek.
 
DİĞER LİGLERDE DE KÜME DÜŞME KALDIRILDI
Öte yandan TFF 1.Lig’de de küme düşme kalktı. Eskişehirspor, Adanaspor ve Osmanlıspor, TFF 1. Lig'de yoluna devam edecek.
 
Ayrıca TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de 2019-2020 sezonu için küme düşme de kaldırıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.