Sosyal Medya

RİZE

ÇAYKUR 2. sürgün yaş çay alımlarını başladı

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), 2020 yılı ikinci sürgün alımlarına başladı.

ÇAYKUR, ikinci sürgün yaş çay alımlarına başladı.
 
ÇAYKUR Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 2020 yılı ikinci sürgün dönemi çay alımlarının bugünden itibaren başladığı, üreticilerden dekar başı 450 kilogram çay alınacağı belirtildi.
 
Fabrika müdürlüklerine çay alımlarıyla ilgili gerekli bilgilendirmeler yapılarak bütün alım yeri ekiplerinin hazır duruma getirildiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
"Üreticilerimizden istirhamımız, her ne kadar koronavirisün yayılma hızı kısmen azalmış gibi gözükse de kampanya başlangıcında aldığımız tedbirlere ve ekiplerimizin yapacağı uyarı ve yönlendirmelere bu sürgün döneminde de azami derecede riayet etmeleridir. Devamında ise elbette çaylarını evsafına uygun, kaliteli ve aile fertleriyle birlikte kendilerinin toplamalarını bekliyoruz. Her zaman olduğu gibi bu sürgünde ve devamında üreticilerimizin anlayışlı yaklaşımları ve sahiplenmeleri neticesinde sorunsuz, bereketli hasat dönemleri yaşayacağımıza içtenlikle inanıyoruz."
 
Açıklamada, sürgün dönemi başlarında üreticilerin çaylarını kısa sürede toplayıp bitirme yaklaşımı nedeniyle bazı alım yerlerinde izdiham yaşanabildiği ifade edilerek, bunun önüne geçebilmenin tek yolunun, üreticilerin acele etmeden çaylarını mevcut kontenjan uygulamalarına uygun toplamalarından geçtiği belirtildi.
 
ÇAYKUR'un kota karşılığı çayın alımını her dönem olduğu gibi yine taahhüt ettiği vurgulanan açıklamada, "Son olarak üreticilerimize çağrımız, 'Önce sağlık' diyerek kendimizi ve diğer insanları düşünerek tedbirlere uyalım, çayımızı evsafa uygun, kaliteli ve kendimiz toplayalım ki toplayan da işleyip üreten de içen de kazansın, mutlu olsun." ifadesi kullanıldı.

1 Yorum

  1. fipek53

    Temmuz 07, 2020 Salı 19:34

    ÇAY ÜRETİCİSİ HEP SORUYORDU BİZİ KİM ÖZEL SEKTÖRE YEM YAPYOR DİYE İŞTE CEVABI.KOTA 450 KG KANTARA ÇAY KOYULMADAN 50KG KONTEJAZAN.TABİİ DOĞUŞ ÇAYA KURU ÇAY SATARAK ÜRETİCİYİ MARABA YAPTIĞINIZIN AÇIK DELİLİDİR.ÜERTİCİLER DERHAL GÜÇLÜ BİR SENDİKA KURARAK BİRLİKTE HAREKT ETMENİN YOLUNU BULMALIDIR.ÇAYKURU KINIYORUZ.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.