Sosyal Medya

GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sosyal medya talimatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı yayında Adalet Bakanı Gül'e çağrı yaparak sosyal medya konusunda gerekli çalışmanın yapılmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.
 
Gündemi değerlendiren Erdoğan, konuşmasının son kısmında Berat-Esra Albayrak çiftine yönelik sosyal medyada yapılan hakaretlere değindi.
 
Yapılan ahlaksızlığın peşini bırakmayacaklarını ifade eden Erdoğan, sosyal medya konusunda düzenleme yapılmasının şart olduğuna dikkat çekti ve Adalet Bakanlığı ile kurmaylarına çağrıda bulundu.
 
"YASAMA DÖNEMİ BİTMEDEN..."
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm kurumlarımıza, konuyla ilgili düzenlemenin süratle hazırlanması ve yürürlüğe sokulması çağrısında bulunuyorum. Yasama dönemi bitmeden bu meseleyi halletmiş olmayı ümit ediyorum. Kim ne der yerine ülkemizin neye ihtiyacı var sorusuna cevap arayacağız." dedi.
 
ÖNCEKİ GECE 8. TORUNUM DÜNYAYA GELDİ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi;
 
"Aile olarak birkaç gündür can acıtıcı mesele ile karşı karşıyayız. Önceki gece 8. torunum dünyaya geldi. Berat Bey evladının doğumunun sevinci paylaştı. Bu mesajın altında on binlerce kişi, tebriklerini ifade eden yorumlar yazdı. Sayıca az da olsa insanlıktan dahi nasibini almamış bazı alçaklar, hakaretlerle bu güzel iklimi kirletmeye çalıştı.
 
BU ALÇAKLARIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ
 
Yargı ve emniyet teşkilatlarımız harekete geçip bu haysiyetsizlerin kimliklerini tespit etmeye ve işlem yapmaya başladı. Bu alçakların peşini bırakmayacağız. Hukuk önünde her birinden işledikleri suçun hesabını soracağız. Bunlar ahlak sahibi değil. Bir bebek üzerinden ailesine ve onların temsil ettiğini düşündükleri değerlere saldıran bu alçakların peşini bırakmayacağız.
 
NİÇİN YOUTUBE, TWİTTER, NETFLİX GİBİ SOSYAL MEDYA MECRALARINA KARŞI OLDUĞUMUZU ANLIYOR MUSUNUZ
 
Niçin YouTube, Twitter, Netflix gibi sosyal medya mecralarına karşı olduğumuzun ne demek olduğunu anlıyor musunuz? Bu ahlaksızlıkları ortadan kaldırabilmek için.
 
SOSYAL MEDYA DÜZENE SOKULMALI
 
Sosyal medya düzene sokulmalı. Bu mecraların kontrol edilmesini istiyoruz. Türkiye bir muz cumhuriyet değildir. Bu konudaki teklifimizi parlamentoya getireceğiz.
 
Bu tür mecralar yakışmıyor. Bir an önce bunları parlamentomuza getirip, bu tür sosyal medya mecralarının tamamen kontrol edilmesini istiyoruz.
 
Kapsamlı bir hukuki düzenleme üzerinde çalışıyoruz. İnternet ve sosyal medya mecralarının ülkemizde hukuki ve mali muhataplık tesis etmeleri için ne gerekiyorsa yapmakta kararlıyız. Hukuki düzenleme tamamlandığında adli ve mali yaptırımlar dahil her türlü önlemi devreye sokacağız.
 
Hukuk devleti ilkesi demokrasinin vazgeçilmez şartıdır.
 
Buradan Adalet Bakanlığımıza, Meclis Grubumuza ve ilgili tüm kurumlarımıza konuyla ilgili düzenlemenin süratle hazırlanması ve yürürlüğe sokulması çağrısında bulunuyorum.
 
Yasama dönemi bitmeden bu meseleyi halletmiş olmayı ümit ediyorum. Kim ne der yerine ülkemizin neye ihtiyacı var sorusuna cevap arayacağız."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.