Sosyal Medya

RİZE

Koronavirüs döneminde Çayeli’de su sıkıntısı

Arızanın zamanında giderilememesi tepkiyle karşılandı. Başkan Çiftçi, "Üzüntülüyüm." dedi. Bölgede son kaynağın yapıldığı bildirildi.

Koronavirüs salgını döneminde sosyal mesafeyi gözetmek kadar hijyen de büyük önem arz ediyor. Ancak, Rize’nin Çayeli ilçesinde yaşanan su kesintisi alarm zillerinin çalmasına neden oldu.

Çayeli Belediyesi’nden vatandaşlara gönderilen mesajda “Andon İçmesuyu ana isale hattında meydana gelen arızaların onarımı ve hattın bakımı için Andon İçmesuyu Birliği’ne bağlı tüm ilçelerde (Rize il merkezi de dahil olmak üzere) perşembe günü (18 Haziran) 00.00 ile cuma günü 03.00 saatleri arasında su kesintisi yapılacaktır.” denildi.

Mesajda, vatandaşların mağdur olmamaları için gerekli tedbirleri alması gerektiği vurgulandı.

RİZE'YE SU VERİLDİ, ÇAYELİ'DE SU YOK

Rize Merkez’deki mahallelere kademeli olarak su verilmeye başlanırken, eski vanaların da değişimi yapıldı.

Bununla birlikte Çayeli’deki arıza giderme çalışmalarının belirtilen saatte tamamlanamaması ilçe sakinlerinin tepkisini çekti. Salgın döneminde yaşananlar, vatandaşları endişeye sevk etti.

ÇİFTÇİ: "SU VEREMEMENİN ÜZÜNTÜSÜNÜ YAŞIYORUM"

Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, belediyenin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 40 saattir ilçemizde su yok. Elimizden geldiği kadar uğraştık ama maalesef şu ana kadar su verememenin üzüntüsü içindeyim. Şu anda tamamen sistemi oturttuk. Kaynakların yapılmasını bekliyoruz bir aksilik olmazsa.” dedi.

Riskli işlerle karşı karşıya olduklarını dile getiren Başkan Çiftçi, “Verilen saat tutmayabilir. Her attığımızı vuracağız diye bir şey yok. İyi niyetli, gayretli çalışmalarla kaliteli hizmet vermeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

"BURADA OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM"

Çiftçi, “Kesinti zor bir zamanda geldi” şeklinde tepkiler aldığını ifade ederek, “Biz de bu zorluklarla mücadele edip, size hizmet etmek istiyoruz. İlçenin zor zamanlarında burada olmaktan çok mutluyum.” şeklinde konuştu.

SON AŞAMAYA GEÇİLDİ

Öte yandan Haber53'ün edindiği bilgiye göre, Çayeli'de arıza yaşanan bölgede son borunun kaynak işleminin yapıldığı, kısa süre içinde ilçeye yeniden su verilmeye başlanacağı öğrenildi.

4 Yorum

  1. ÇAYELİ

    Haziran 25, 2020 Perşembe 11:56

    Ya arkadaş çayelinin su sorunu bi çözülemedi gelmiş geçmiş yöneticilerin hepsi çözemedi.

  2. Mete Karayel

    Haziran 21, 2020 Pazar 20:51

    su herşeyin başıdır.

  3. Yayınlanmayacağı için yazdım

    Haziran 21, 2020 Pazar 07:38

    Marketten su alsan madem o kadar zoruna gitti dicen param yok Rize’de birini çevirip durumu anlat sana koliyle su alır boş yapma namaz kılamadık günahı boynuna diye keyfinden mi kesildi su çalışma var diye kesildi

  4. Nihat A.

    Haziran 19, 2020 Cuma 22:12

    Vallahi ha bu cuma abdestsiz kalduk, namazu kilamaduk. Gunahi sorumlularin boynuna...

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.