Sosyal Medya

RİZE

Osman Aşkın Bak'tan sert tepki!

AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak CHP’nin çay üretimindeki sorunların araştırılması için TBMM’ye verdiği meclis araştırma önergesiyle ilgili Ak Parti adına söz aldığı ve AK Parti iktidarı boyunca çayda yapılan yatırımları anlattığı konuşmasında yer almayan ifadeleri kullanan CHP’li yetkililere tepki gösterdi.

AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak CHP’nin çay üretimindeki sorunların araştırılması için TBMM’ye verdiği meclis araştırma önergesiyle ilgili Ak Parti adına söz aldığı ve AK Parti iktidarı boyunca çayda yapılan yatırımları anlattığı konuşmasında yer almayan ifadeleri kullanan CHP’li yetkililere tepki gösterdi.
 
Milletvekili Bak konuşmasında AK Parti iktidarları öncesinde çayla ilgili birçok sorunun adeta çıkmaza girdiğini AK Parti iktidarlarıyla bu sorunların giderildiğini, bunun ve diğer birçok icraatların neticesinde milletin de AK Parti’ye teveccüh göstererek her seçimde destek verdiğini ifade etmişti. Fakat CHP’li yetkililer, Milletvekili Bak’ın konuşmasının hiçbir yerinde yer almayan bir cümleyi söylemiş gibi kullandı.
 
Bunun üzerine AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak konu ile ilgili bir açıklama yaparak, Bizler, AK Parti kadroları olarak siyaseti bir hizmet aracı olarak görmekte ve bu doğrultuda milletten aldığımız yetkiyi millet için kullanmaktayız. Nitekim CHP’nin çay üretimindeki sorunların araştırılması için TBMM’ye verdiği meclis araştırma önergesiyle ilgili AK Parti adına söz alarak yaptığım konuşmamda da AK Parti İktidarları dönemimde çay ve ÇAYKUR’a yapılan yatırımları anlatarak bu zamana kadar çayla ilgili sorunları nasıl çözdüğümüzü ifade ettim. Geçmişte hemşerilerimizin çay paralarını 1 yıl sonra alması, ÇAYKUR’a alınan çayların denize dökülmesi, ve bunun gibi birçok sorunu iktidarlarımız döneminde çözdüğümüzü, 2002 yılında 6 bin 600 ton kapasite ile devraldığımız ÇAYKUR’un günlük yaş çay işleme kapasitesini 9 bin 200 tona çıkardığımızı ve bugünkü değeri 650 milyon TL olan dünyanın en büyük paketleme fabrikasını Rize’ye kazandırdığımızı ifade ettim. ÇAYKUR’un yaş çay işleme kapasitesinin tamamının kullandığını hatta bu yılın ilk sürgününde 25 Mayıs’ta 12 bin ton kapasitesinin üzerinde; ertesi gün 11 bin ton, daha sonraki günde 11.500 ton ile kapasitesinin üstünde çay aldığını, İktidarlarımız döneminde yaş çay fiyatının her zaman enflasyonun üstünde olduğunu ifade ettim.
 
Tüm bunların neticesinde özellikle ÇAYKUR için yaptığımız yatırımlar, yaş çay fiyatı ve satımıyla ilgili yaptığımız düzenlemelerden dolayı milletimizin memnuniyetinin ortada olduğunu ve bizleri milletvekili seçerek meclise gönderdiklerini ifade ettim.
 
Fakat görüyoruz ki konuşmamın hiçbir yerinde yer almayan cümleleri kullanan CHP’li yetkililer açıklama yaparak şu ifadeleri kullanmış. “Hani 'Allah söyletir' derler ya, AKP’li vekil şunu söylemek istedi: 'Çayda sorun olsaydı 3 vekili de AKP çıkaramazdı, çıkardığına göre sorun yok, müstahsillerimiz çayda sorun olduğunu düşünmüyor” açıklamasını yapmış.
 
Şunu unutmasınlar ki bizler hizmeti bir seçim aracı olarak görmüyoruz aksine siyaset bizim için bir hizmet aracıdır. Bugüne kadar Rizeli hemşerilerimiz AK Parti’ye büyük bir destek vermişse bu yaptığımız hizmetlerden ve liderimize, hemşerimize olan güvenden dolayıdır. Sadece Rize'ye AK PARTİ döneminde 22 milyar TL'lik yatırım yapıldı. Yapılmaya da devam ediyor.  Bizler AK Parti olarak bugüne kadar çayın birçok sorununu çözdük çözmeye de devam diyoruz.
 
Resmi Meclis tutanaklarına da geçen Çay ve ÇAYKUR’la ilgili konuşmamı da aynen paylaşarak nelerden bahsettiğimizi bir kez daha paylaşmak istiyorum.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.