Sosyal Medya

EKONOMİ

Londra merkezli finansal kuruluşların Türk lirasına saldırıları sürüyor

Londra merkezli bazı finansal kuruluşlar, ellerinde olmayan Türk lirası ile hızlı bir şekilde ve yüksek miktarda döviz almaya kalkarak, Türk lirasına değer kaybettirmeye yönelik manipülatif ataklarına devam ediyor.

AA muhabirinin bankacılık kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Türk lirasının değer kaybetmesine oynayan Londra merkezli bazı finansal kuruluşlar, ellerinde olmayan TL ile hızlı bir şekilde ve yüksek miktarda döviz almaya kalktılar.
 
Ancak satın aldıkları döviz için Türk bankalarına olan TL yükümlülüklerini yerine getiremeyen bu finansal kuruluşlar, Merkez Bankasının EFT sisteminin kapanış saatini uzatmasına rağmen temerrüde düştüler.
 
Düzenleyici kurumlar harekete geçti
Serbest piyasanın kurallarını hiçe sayan bankaların Türk piyasasına yönelik manipülatif ataklarını Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yatırımcı toplantısına denk getirmesi ise dikkati çekti.
 
Söz konusu işlemleri tespit eden düzenleyici kurumların hukuki süreç başlattığı ve işlemleri yapan yurt dışındaki bankaların ağır cezalar ve işlem yasakları ile karşılaşabileceği öğrenildi.
 
Aynı saldırıyı yine denediler
Londra merkezli yatırım bankaları 2019 yılının mart ayında da dolar işlemlerinde temerrüde düşmüştü.
 
Yerel seçimlerin hemen öncesinde ellerinde TL olmadan yüklü miktarda dolar alan bankalar Türk lirası bulamadıkları için Türk bankalarına ödeme yapamamıştı.
 
Temerrüde düşen bankalar Londra piyasasında yüzde 1000'i aşan faizlerle Türk lirası bulmaya çalışmışlardı.

1 Yorum

  1. fipek53

    Mayıs 07, 2020 Perşembe 23:15

    İŞTE BİR KEZ DAHA AÇIK KAPIDAN GİRDİLER.BU KAPIYI VATANDAŞA DOLARI YASAKLIYACAKSINNE İŞİ OLUR VATANDAŞIN DOLARLA PARA KAZANMAYA BU UYGULAMA BİNDİĞİN DALI KESMEKTİR.TİCARET ERBABI İHRACAT İTHALAT İŞLERİ İLE UĞRAŞAN YAPTIĞ İŞ KARŞILIĞI DÖVİZİ MERKEZ BANKASINDN SWAPLA GERÇEKLEŞTİRSİN YETER.BU SPEKLÖTÖRLER DÖVİZ ALAMIYACAK YANİ YERLİ YABANCI AYIRT EDİLMEDEN DÖVİZ ALIP SATAMAYACAK. NEDEN YAPILMIYOR ABD KÜSER DİYEMİ.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.