Sosyal Medya

RİZE

Hayati Yazıcı'dan ÇAY açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, yaş çay taban fiyatı çalışmalarına ilişkin, "İnşallah uygun bir fiyat çıkar. Biz müstahsilimizi hiçbir zaman enflasyonun altında ezdirmedik. Hemşehrilerimiz hiç tedirgin olmasın" ifadesini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, yaş çay taban fiyatı çalışmalarına ilişkin, "İnşallah uygun bir fiyat çıkar. Biz müstahsilimizi hiçbir zaman enflasyonun altında ezdirmedik. Hemşehrilerimiz hiç tedirgin olmasın" ifadesini kullandı.
 
AK Parti Rize İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı'nın değerlendirmelerine yer verildi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek kabine toplantısında çay üreticileri ve çay fiyatı ile ilgili görüşmelerin olacağını vurgulayan Yazıcı, bu toplantıda bir kararın çıkacağını bildirdi.
 
Çayın stratejik bir ürün olduğuna işaret eden Yazıcı, şunları kaydetti:
 
"İnşallah haftaya kabine toplantısında bu konuyla alakalı hem çay fiyatı hem de çay toplamak üzere Rize'ye dönüşle alakalı bir karar çıkar. Karar sonrası dönüşlere izin verilir veya verilmez o ayrı bir konu. Bu koronavirüsü hazır kontrol altına almışken Rize'yi tekrar üzüntüye sevk edecek bir sonuca yol açmaması için de büyük bir hassasiyet içindeyiz. Önümüzdeki Pazartesi günü inşallah ferahlatıcı bir karar çıkar. Biz kimseyi, hiçbir vatandaşımızı gerekli olmadığı halde zora sokacak bir davranış içinde olmayız ama sağlığımız her şeyin önünde. Biz müstahsilimizi hiçbir zaman enflasyonun altında ezdirmedik. Hemşehrilerimiz hiç tedirgin olmasın. Suhuletle, sükunetle süreci takip etsinler. En rasyonel karar neyse onu alacağız. İnşallah hemşehrilerimizin hayrına olacak."
 
Kovid-19 salgını sürecine de değinen Yazıcı, ""Bunun merkezi İstanbul. İstanbul'dan yayılıyor ve Rize dışında yaşayan hemşehrilerimizin çoğu İstanbul'da yaşıyor. İstanbul'dan her giden elbetteki virüs yaymıyor ama buradan giden insanların virüsün yayılması konusunda etkin rol aldığı görüldü. Dolayısıyla Rize'ye geliş ve çay fiyatı üzerinde çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

7 Yorum

  1. Osman

    Mayıs 09, 2020 Cumartesi 03:10

    Tedbir tedbir nereye kadar bahcelerde ki cayi kim topliycak dusunen yok.neymis sosyal destek vya imece diolar bu dairelere yemek dagtmaya benzemez(onlari kucumdeyecek gbi algilanmasin basimn ustune.gercek cay toplama beceri ister...)yurt disndan 65 bin kisi getr ama ciftcimize yok bunu dusunulecekti gerekirse karantina ama hersey gecikmis secimde bu insanlar unutmaz.biline

  2. recep

    Mayıs 08, 2020 Cuma 22:38

    vatandaş memlete gidemezse o çay dalında kalacak.yolu açmaları lazım..yoksa birinci sürgünle birlikte tüm sene kaybedilir

  3. Insanoğlu

    Mayıs 08, 2020 Cuma 02:08

    Ilk defa rize milletvekillerinden utandim biz bunlara mi oy verdik cozum üretsinler diye karar olumlu olsa bile sinifta kaldınız onemli olan bu güne kadar çözüm uretmekti artık oy vakti görüşeceğiz galiba üstün basa basa diyorum tedbirle beraber cozum bh gune kadar olacaktı

  4. fipek53

    Mayıs 07, 2020 Perşembe 18:39

    TABAN FİYAT AŞAĞI YUKARI BELLİ ENFİLASYON CANAVARI HYALİ OLARAK DÜŞÜK TUTULUYOR.BUNA GÖRE 3.60 TL FİYAT ÇIKAR GİBİ .FİYATTAN ÖANEMLİSİ KOTANIN 600- 700 KG AŞAĞIDA OŞLMAMASI LAZAIM.BÖYLE YAPILIRSA ÖZEL SEKTÖR DÜŞÜK FİYATTAN ÇAY ALAMAZ VE ÇAYKURU ZARARA SOKAMAZ.

  5. izmirin dağları

    Mayıs 07, 2020 Perşembe 14:25

    Yetkisiz yetkili, Çayeli Beld.seçimlerinin günahını çıkarıyor herhalde.Boynunu büktükleri ezdikleri 180 bin üreticiye şirinlik gösteriyor. Belli ki açıklama yapmaya yüzleri olmayanlar, bu zat-ı muhtereme talimat vererek öne sürmüşler. Her zaman ki gibi kalıplaşmış klişe içi boş nutuklar. Vatandaşın, alkışlayacağız diye çatlattıkları ellerine pansuman bile yapamadılar.Alkış yoksa ondandır. Yalandan kim ölmüş ki.

  6. Nihat.

    Mayıs 07, 2020 Perşembe 11:56

    Üretici için en hayırlı karar gidip çaýını toplamasının sağlanmasıdır.Bu iş herkesin harcı değil.Hazır gürcülerde yok,bırakın toplayabilen çayını toplasın.P.tesi bu yönde karar çıkması en büyük beklentimiz.

  7. Resul.

    Mayıs 06, 2020 Çarşamba 23:39

    Rizelinin sırtındaki kanbur vekiller duşun attık milletin yakasından gidin vekilliğin tadini cıkarın..?????

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.