Sosyal Medya

RİZE

ÇAYKUR zararını açıkladı!

ÇAYKUR Genel Müdürlüğü kendi web sitesi üzerinden 2019 yılı zararını açıkladı.

ÇAYKUR Genel Müdürlüğü internet sitesinden 2019 yılın bilançosunu yayınladı.
 
ÇAYKUR’un web sitesinden edindiğimiz bilgilere göre işletmenin 2019 yılı zararı 635.093 (Milyon).
 
ÇAYKUR'un 2018 yılında zararı 657.086 (Milyon) TL idi.
 
ÇAYKUR’un 2018 yılı içerisinde elinde bulundurduğu yıllık stok rakamı 80 bin 504 ton iken 2019 yıllık faaliyet raporunda ise bu rakam 106 bin 051 tona yükselmiş durumda.
 

36 Yorum

  1. Emmi

    Mayıs 10, 2020 Pazar 11:29

    Herkez işini düzgün yapsın sorun kalmaz

  2. onuncu köy

    Mayıs 07, 2020 Perşembe 14:08

    Yorum yapan değerli arkadaşlar. kimi önemli konulara değinmiş dikkate alınacak ciddi yorumlar. Kimisi de,ben yazdım oldu zihniyetiyle sadece yazmış olmak için yazmış. Yani havanda su dövüyor.Çok kısa yazayım. Çaykur; biliyorsunuz bir kaç yıl evvel fona devredilmiş.Yani fonlanıyor. Ne demek bu? Hesaplar fon tarafından yönetiliyor. Kağıt üzerinde açıkladıkları 2019 yılı zararı gerçeği asla yansıtmayan rakamdır.Kağıt üzerinde Bilançolar çıkarılıken istenildiği gibi oynayabilirsiniz. Bu sizin elinizdedir.Peki ÇAYKUR 'un gerçek fiili zararı nedir diye sorarsanız,açıklanan zararın bir kaç katı fazlasıdır. Yani, 1,6 milyar tl cıvarındadır.Çaykur 8-10 yıldan beri kağıt üzerindeki değil fiili zararı katlanarak artıyor.İşte bu zararlara katlanamıyacak duruma gelen çaykur'u kurtarmak için hükümet bir kaç yıl önce fona devretti. Aksi halde çaykurun kapısına kilit vurulacaktı. Peki ne oldu? Zararlar genel bütçeden değil fondan karşılanmaktadır. Yani sağ cepteki parayı sol cebe koyduk.Ama parayı artırmadık.Para kimin? Kuruşuna kadar Aziz milletin. Böylece çaykur üreticiye ödeme yapıyor,diğer taraftan da ödediği paranın daha fazlasını başka yollardan üreticiden geri alıyor. Üretici bunu bilmiyor farkında bile değil.Sömürülmeye devam ediyor.Çaya verilen on paralık zammı bir lütuf kabul ediyor,ellerini çatlatırcasına alkışlamayı ihmal etmiyor. Türkiyede yılda tüketilen çayın %40 a yakını Asya ülkelerinden yasal veya kaçak olarak girmektedir. Neden oluyor? Çok daha ucuz.Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yerli çay pek tüketilmez. Dışardan giren çay tüketilir. Çaykurun dünya piyasasında hiç rekabet şansı yoktur. Bir çok nedenleri vardır.Siz öyle yetkililerin attığı nutuklara bakmayın.

  3. Mert

    Mayıs 06, 2020 Çarşamba 14:52

    Kasadaki parayı hüpledik demiyorsunuz da zarar ettik diyorsunuz. Bu nasıl bir açıklama böyle bir saçmalık olabilirmi

  4. fipek53

    Mayıs 05, 2020 Salı 22:54

    ÇAYKUR ZARAR EDİYORSA NEDENİ.KOTAYI DÜŞÜK TUTUP ÖZEL SEKTÖRÜN UCUZ ÇAY ALMASINA ÇANAK TUTUYOR.ÖZEL SEKTÖR KAR EDİYOR.TÜM ÇAYLARINI ÇAYKURUN PAZARINA UCUZ GİREREK ÇAY SATIYORLAR.BUDURUM KESİNLİKLE ÖNLENMELİ.GÜRCÜLER KERESTE TOPLAYIP SATIYORLAR YARISI ODUN OLARAK ÇÖPE GİDİYOR.BU ZARAR RAKAMLARINDA YENİ YAPILAN PAKETLEME VE FABRİKALARIN .BEDELLERİDE VARMI.ÇAYKUR İŞÇİSİ İLE MEMURLARININ YÜKSEK ÜCRETLER ALMASIDA DİĞER BİR NEDEN.ÖZELLER ASGARİ ÜCRETLE İŞÇİ ÇALIŞTIRIYOR.DİDİDEN KAZANILAN PARALAR NE OLUYOR.KURUM PERSONELİ AYNI YUMURTAYA OTURUP CİVCİV ÇIKARMAYA ÇALIŞAN KİŞİLER VAR.FABRİKA MÜDÜRLERİ MAKAMINDAN ÇIKMIYOR.FABRİKALARI ÇAY USTABAŞILARI ADETA YÖNETİYOR.HER FABRİKADA EGEMEN GURUPLAR VAR HER TÜRLÜ FİLİMİ ÇEVİRİYORLAR.DİSİPLİN DİYE BİR ŞEY YOK.FİRE OLAYLARINDA EKSPERLERİ KOLLAYAN ANALİZ PERSONELLERİ VAR.ALIMYERLERİNDE SEPETÇİLER GÖREVE GELMEDEN MAAŞ ALIYORLAR.20 YILDIR SEPETÇİ GÖRMEDİK.ÇAYKUR İYİ YÖNETİLMİYOR.BEN ÇAYKURUN DETLERİNİ, YAZSAM BANA BİR SİTE YETMEZ.27 YIL O KURUMDA ÇALIŞTIM.NELER GÖRDÜM NELER.BUNLARI ART NİYETLE YAZMIYORUM HEPSİ GERÇEK AZ BİLE YAZDIM.ÇAYKUR BİZİM EKMEK KAPIMIZ BU KURUMU KORUMALIYIZ.

  5. hak

    Mayıs 05, 2020 Salı 10:57

    BU ZARAR BU Sene için değil 3 senedir zararda çaykur . 3 senedir zararda bu kurum kimin umrunda oldu eski müdür şimdi belediye yönetiyor kim sordu bu paralar nereye gitti diye?. Siz gördünüzmü müşterisi herdaim olup 1 al 10 a satıp zarar eden bir dükkan ? . Yagmurda çamurda güneşin altında eziyetini çekip sonra paramız nerde diye sormak hiçmi aklınıza gelmiyor zorunuza gitmiyor. Bırakalım geçmişi geçmişle yaşayacaksak daha cok süzülür bu halk sen bugun cebindeki paraya komşunun tenceresine bak aş varmı diye. Kadrolu çalışıp işe gitmeyip 2. iş yapanlarada hakkım zehir zıkkım olsun. Hakkını aramayı öğrendiğinde bu millet diyeceksiniz vaybee ne yontmuşlar bizi. Partileri devletten üstün tutmayın

  6. rize

    Mayıs 04, 2020 Pazartesi 18:58

    kardeşim herkes biliyor çaykurun paralarının vakıflara rizespora aktarıldığını yalandan öteye beriye vurmayın

  7. VAHAP

    Mayıs 04, 2020 Pazartesi 12:05

    ÇAYKUR, ALİ BABANIN ÇİFTLİĞİ GİBİ. İŞÇİDEN ÇOK MÜDÜR, BU TEKNOLOJİ ÇAĞINDA GEREKSİZ BİR SÜRÜ MEMUR, DOLGUN MAAŞLA YAN GEL YAT MAAŞINI KAP. BÖYLE BİR KURUM AZ BİLE ZARAR EDİYOR.

  8. Hüseyin kalamozlu

    Mayıs 04, 2020 Pazartesi 10:18

    Rize taşliderede ÇAYKUR fabrikasina bukadar masraf yapilirsa yok şeker yapacağiz kimse demezmi bu masraf lari milyar larca paralar gitmiş zarar yapar tabii ÇAYKUR ..,gelen giden paraları çarçur yaparsa hesap sorulmasa olacaği budur ...ozel sektör niye zarar yapmiyor çay kur zarar yapiyor yiyiçi olursa zarar yapar

  9. Çay yaprağı

    Mayıs 04, 2020 Pazartesi 05:58

    Bu Müdür devam etsin zarar 2 seneye biter.

  10. Cenk

    Mayıs 04, 2020 Pazartesi 03:55

    Çaya zam yapmayın..Özel sektörle Çaykurun fiyatı aynı olsun. Üretici daha çok kazanır..ÇAYKUR-ÖZEL SEKTÖR-ÜRETİCİ 3 lü sac ayaktır..Bu 3 ün den kaynaklanan hata ve kusurlar var..Keser gibi herkez kendine yontuyor..ADİL OLMAK ŞART..

  11. DEĞİŞİM ŞART

    Mayıs 04, 2020 Pazartesi 01:01

    635 milyon lira zarar var ama müdür gene aynı müdür, özel sektör zarar etmezken Çaykur neden zarar eder ? Bu devlette iş bilen başka adam mı yok ?

  12. fipek53

    Mayıs 03, 2020 Pazar 23:16

    BİR ÇAYKUR EMEKLİSİ OLARAK KURUMUN NEDEN ZARAR ETTİĞİNİ BİR YAZMAYA BAŞLASM BU SİTE BANA YETMEZ.ÖZETLE BAŞTA 1-DİSİPLİNSİZLİK 2-ÖZEL SEKTÖR 3-ÇAY ALIM POLİTİKASI 4-GÜRCÜLERİN ÇAY DEĞİL KERESTE TOPLAMASI 5-EKSPERLERE TANINAMN FİRE UYGULAMASI 6-KURUMUN GEREKSİZ MAL ALIMLARI.6-İŞE GELMEYİP MAAŞ ALAN PERSONEL

  13. Sonuç

    Mayıs 03, 2020 Pazar 17:50

    Çaykur zarar ediyorsa sorumlusu Yönetim Kurulu , Genel Müdür(Vekili) , genel müdür yardımcıları , daire başkanlarıdır. İşçi imiş memurmuş fazla imiş az imiş bunlar hikaye. Asıl sorumlular sessiz sedasız maaşlarının hakkını !!! vererek orada oturmaya devam etmektedir. Bu yönetim devam ettiği sürece 2020 yılı da zarar olacağı şimdiden bellidir.

  14. Aptal değiliz

    Mayıs 03, 2020 Pazar 15:06

    2020 çay sezonu için hazırız dediler şimdide yaş çaya fiyat artışı yapmamak için kendilerince bı senaryo üretmişler milleti ne sanıyorlar kimse kuru laflara kanacak kadar aptal değil insanları kandırmaya calismasinlar çözüm üretmeye çalışacaklarına ortalığı daha da çok karıştırmaya bakıyorlar

  15. Recooo

    Mayıs 03, 2020 Pazar 08:27

    Yalannnnn.Gerçek ise birileri çalıyor demektir!!!

  16. ibrahim

    Mayıs 03, 2020 Pazar 04:06

    Bir arkadaş yazmış çaykur çalışanı 6 ay çalışıyor en az 1 ayı fuzile diye,biz 5 ay çalışarak da ev gecindirirz sıkıntı yok ek gelirim olduğu için, ya ek geliri olmayan napacak onu düşünüyor musun ? Işçinin bir aylık maaşını mi gözüne battı, Çayı gürcü ye toplatirken veyahut kendin toplarken derinden toplayıp kök,dal, ot mot, nasıl olsa denetim yok deyip hainlik yapan insanlar sorumludur çünkü o ot dal çöpe gidiyor devlet sana para ödüyor. Işçinin bir aylık maaşına kimse laf edemez, bende çaykur calisaniyim eve gidinde yastığa rahatca başımı koyuyorum çok şükür

  17. Sampiyon

    Mayıs 03, 2020 Pazar 00:51

    Caykur yaklasik 2 milyar liralik cay aliyor her sene, ozel sektor gibi 10_12 ay sonra vermeyip hemen ureticiye hakkini veriyor. Sirf bu sebepten bankalara 200 milyon fazla para oduyor. Caykurun alim fiyatiyla ozel sektorun alim fiyati ayni degil fiyat farki nedeniyle yaklasik 300 milyona daha fazla odeme yapiyor, yapmalida tabiki Sirf uretici ozel sektore karsi ezilmesin diye gereginden fazla miktarda yas cay aliyor, piyasayi domine etmek icin yapiyor yapmalida ancak bunlari yaparken ister istemeZ ureticiyi, bolgeyi, cay sektorunu korumak icin yapmis oldugu mudahelelerin maliyetlerinin bulundugunuda unutmamak lazim. Caykur calisanlarina ozel sektorden farkli miktarda maas veriyor ancak burada fazla veren caykur degil az veren ozel sektordur. Yanlisi dogru ve olcutmus gibi gormemek gerekiyor. Demek istedigim caykuru ozel sektorle karsilastirirken bir cok hususu goz onune almak lazim. Ama bu zararin bu kadar fazla olmasini aciklamiyor.

  18. Murat

    Mayıs 02, 2020 Cumartesi 23:16

    Zararın sebeplerini görsek iyiydi

  19. Osman Taşkıran

    Mayıs 02, 2020 Cumartesi 23:06

    Devletimiz bir ilçenin guvenliğini 35-40 polisle 7-24 sağlarken basit bir çay fabrikasında yok bilmem ne muduru adı altında minimum 30 40 memur var.Ustelik bu memurlar ust seviyeden maaş almakta.Yılda 75 gun uretim yapan bir tesiste kalan 300 gun devletin sırtında parazit.

  20. Laz53

    Mayıs 02, 2020 Cumartesi 22:19

    Eger bu çaykur özel olsa milyarlar kareder harbulup haman savuluyor denetim yok eskiden muftetiş gelirdi herşeyi sorardi şimdi darmaduman işçi altıay çalışir en az bir ayı fuzuli yazik değilmi sahipsiz bir kurum çökertiliyor.

  21. Tesadüf İşte

    Mayıs 02, 2020 Cumartesi 21:16

    Faaileyet raporuna bakınca stokların ve zararın 2018 yılından itibaren nasıl arttığı görülüyor. İmdat Sütlüoğlu ilk yıllarda zararla almış sonra kar edilmiş ne zaman ki Yusuf Ziya Alim genel müdür yardımcısı olmuş sonra gene zarar başlamış. Genel müdür vekilliği ile de devam etmiş. Tesadüfün bu kadarı

  22. Firtuka

    Mayıs 02, 2020 Cumartesi 19:27

    Çaykur her yıl zarar eder.Bu özel sektör neden zarar etmez acaba. Satmak için zemin mı hazırlanıyor.

  23. MEHMET ALİ

    Mayıs 02, 2020 Cumartesi 19:12

    Her fabrika çaydan kar eder birtek Çaykur zarar eder.Her çay sezonu açılışına yakın milletin çayını nasil ucuza kapariz diye uydurulan daleveralar.Ozel sektör kar ediyorda Çaykur madem zarar ediyor o zaman ortada ya büyük bir hırsızlık var yada büyük bir beceriksizlik ve devlet malını kötüye kullanmak var.Onlari araştırsinlar.

  24. raoc

    Mayıs 02, 2020 Cumartesi 18:42

    Yıllık rakamları incelerseniz bu bir önceki i. sütlüoğlu zamanında başladı. 7 trilyon kardan birden tam tersine zarara başladı dolap büyük, o şahısta çaykur ile değil konserlerle ve saçmalıklarla ilgilendi. çaykuru yakında batıracaklar. şimdi de çaya çok para vermemek için zararı gösteriyorlar. türkiyede tarımı öldürüyorlar. nehirler de öldü. bu vesile ile geçenlerde göle balık bırakan abdli gönderildi. nehirlerde şimdi katil bir balık var. çayda gübre olayı var.

  25. Çolak

    Mayıs 02, 2020 Cumartesi 18:24

    Herkesbiryorum yapiyor yaş itibariyle kaçyaşındasınız bilmiyorum 2000 yili öncesi çaykuru bir araştirin alınan yaş çaylar dere kenarlarina dökülürken çaykur zarar etmiyormudu ediyordu para basip veya imf den alip vatandaşa veriliyordu ben ellimilyonun hakkıni rizeliye yedirtmem diyenler çayı alp akşama cüzdandan silenleri çayparasini mayıstan mayısa aldiğmizi neçabük unuttuk muhalefetin işi halkarasında fitneyaymak bizlerde hemen inanip iyiyede nankörlük yapar olduk şöyle yarını deyilde yarım saat geçmişigeçmiş yaşantimizi birdüşünsek gerçekleri görürüz sanirim kim neyapti kim yapmadi sadece çaykur deyil tüm sosyal yaşantimizda saygilarimla.

  26. Özgür Düşünce

    Mayıs 02, 2020 Cumartesi 18:10

    Tam da milleti uyutma zamanı; gündem koronavirüs nasıl olsa zararla kimse ilgilenmez..Çaykur u düzgün yönetmeleri gerekirken zararı saklamayı iyi yönetiyorlar..Stoklarda da artış var, Haber 53 ü tebrik ediyorum..Bence bu konunun üzerine biraz daha gidilmeli ve zararın sebepleri de açıklanmalıdır..Zarar yıldan yıla artıyor..Beceriksiz yönetim bu zararın artış sebebini de açıklamalıdır..

  27. Çaykur Çalışanı

    Mayıs 02, 2020 Cumartesi 15:38

    Yerleşik düzen işbaşında Çaykur zararda. Mesele bu kadar basit ....

  28. Cesur Yürek

    Mayıs 02, 2020 Cumartesi 15:37

    Bu ne sessizliktir bu nasıl iştir. Belli yönetemiyorsunuz zarar üstüne zarar ediyorsunuz. Hani çayın her kademesinde olmak yeterli idi ? Hani çayı çok iyi biliyordu hani Çaykur’u evden bile yönetirdi ? Hani rekor üstüne rekor kırıyordu ? Demek ki neymiş “ Güneş balçıkla sıvanmazmış “ ... Hani nerde seni o makama getirmek için yırtınanlar çok bilenler hani nerde diğer Sözde yerel medya. Suspus oldunuz. Çıkıp konuşsanıza.

  29. Tiyatro

    Mayıs 02, 2020 Cumartesi 15:18

    Tiyatro oynuyorlar. Filmin sonunda kurt kuzuyu kapacak.

  30. Laz

    Mayıs 02, 2020 Cumartesi 15:13

    Hangi kamu sektörüne zarar ettırmedılerkı ..özelleştırmeye zemın hazırlanıyor sanki

  31. Fatih

    Mayıs 02, 2020 Cumartesi 13:59

    He he bizde yedik..katarlara tam olarak satılmasını için zemin hazırlanıyor desenize..

  32. Nurettin

    Mayıs 02, 2020 Cumartesi 10:17

    Ben inanmıyorum bu zarar meselesine

  33. şakir

    Mayıs 02, 2020 Cumartesi 09:20

    satun gitsim millette dertten kurtulsun çoki kurusun dıye beddua edenlerın bedduası kabul oluyor

  34. Mustafa

    Mayıs 02, 2020 Cumartesi 06:02

    Neden zarar ettirildiğini biliyoruz gerizekalı değiliz

  35. sait şahin

    Mayıs 02, 2020 Cumartesi 03:36

    stok daki cayi alana caykur i’bedava verirlersa şaşirmayin

  36. Çaycı

    Mayıs 02, 2020 Cumartesi 03:22

    Zarar etmek için çok uğraşmışlar mı ? Normal olarak Çaykur’u zarar ettirip stokları arttırmak öyle herkesin becerebileceği bir iş değildir de o yüzden soruyorum.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.