Sosyal Medya

RİZE

Rize Ticaret odası başkanı kararı eleştirdi!

Rize'de bugün yapılan toplantıda Rize Ticaret Odası başkanı ve Çay Üreticileri Derneği Başkanı alınan kararın eksikleri olduğunu ifade ettiler.

- "Çay cüzdanı olan en az bir kişi bahçesinin başında olmalı"
 
Rize Ticaret Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, alınan kararların eksiklikleri olduğuna değinerek, "Yaş çay üreticileri kendi çay bahçelerine gelememiştir. Hiç kimse bir başkasının bahçesini toplamayacaktır. Bunun doğru olmadığını düşünüyorum. Çay cüzdanı olan en az bir kişi çay bahçesinin başında olmalıdır. Üretici arazisini ve ürününü takip etmelidir." diye konuştu. 
 
 

Çay Üreticileri Derneği Başkanı Mustafa Mavi ise bir sürgünde yaklaşık 450 bin ton yaş çay hasadı yapıldığını, bunun ildeki iş gücüyle toplanmasının mümkün olmadığını söyledi. Mavi, "İl dışındaki çay üreticileri Kokovid-19 testinden geçirilip bahçelerinin başına getirilmelidir. Yurt dışından 100 binlerce vatandaşını Türkiye'ye getiren devletimizin bu güce sahip olduğunu biliyoruz. Aksi taktirde ilk sürgünde yaş çay hasadında çok büyük sorunlar yaşanacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

 

 

14 Yorum

  1. fipek53

    Nisan 28, 2020 Salı 08:09

    TEMBELLERE TAVİZ YOK HERKES ÇAYLIĞA.KİMSESİ OLMAYANLARA MUHTAR ÖNDERLİĞİNDE İMC İLE TOPLATILSIN.TABİİ ÜCRET KARŞILIĞINDA BİR KÖYDE 5 VEYA ON KİŞİ OLUR BÖYLE ÜRETİCİLER.DİĞERLERİ GÜRCÜYE ODUN TOPLATMAK İÇİN BİLİNÇLİ VE ART NİYETLİ.HERKES ÇAYLIĞA BEN 675 YAŞINDAYIM 7 TON ÇAYIMI HANIMINLA BİRLİKTE TOPLUYOR SATIYORUM.

  2. Arzu

    Nisan 27, 2020 Pazartesi 23:19

    Turkiye dunyanin heryerine yardim etti Rizeliye edemiyor.cay cok zor bir is hele bilmeyen insanlar o makasi oyle saalerce aksama kadar kesemez basit is degil agactan portakal elma toplamak degil.tasimasi satmasi cok zahmetli agir is herkes kendisi zor yapiyor kontrollu gelmelerin olmasi gerekir.lutfen duyuralim sesimizi.

  3. onuncu köy

    Nisan 25, 2020 Cumartesi 23:14

    Yorumların tamamını dikkatli bir şakilde okudum. 3-4 tane yalaka, yandaş,biat etmiş, makarnacı, tuzu kuru takımını saymıyorum. Diğer bütün arkadaşların seslerini yüreğimin içinde hissediyorum. Davalarında sonuna kadar haklılar ve destekliyorum. Ülke yönetenler, maalesef bir adım ötesini görmekten aciz ve şaşkın durumdalar. Akşam yatıp sabah ferman yayınlıyorlar. 'Bu toplum kul nasıl olsa sürü gibi süreriz'diye düşünüyorlar. Cefakar çay üreticisinin adeta ölüm fermanını yayınladılar. Bu ciddi konunun yerelde kararları alınırken, bu işe dahli olan hangi gurupların görüşü alındı? Asgari müşterekte birleşilmeliydi.Üretici asla mağdur edilmemeli.Çaykur eminim buna çok sevinmiştir. Çünkü sesi çıkmıyor.Birileri Susturdu. Dayan cefakar üretici, hak seninle beraberdir.

  4. Savaş

    Nisan 23, 2020 Perşembe 22:33

    Akilli olun rize istanbuldan 100 kat daha güvenli adam bahçesinde koronamı yayacak izole edecek kendini denetlemek çokmu zor

  5. Sezgin

    Nisan 23, 2020 Perşembe 18:48

    Istanbulda izole diyorsunuz yurtdisindan geleni aldiniz gideni aldiz burada ki insan degilmi cay hasadi sizmi yapapip ureticiye vereceksiniz milletin cayi Dalin da kalsin umrunuzdadegil 2 has at nasil olacak millet cayini toplayip copeatacak oylemi busurumdeki cayi alamiyacaksiniz vali Sen vurus ten betersin rizedeki vurus sensin aldigin karar mantigiyok

  6. senol kavalcı

    Nisan 23, 2020 Perşembe 14:41

    üç gün sonrasını göremiyormuydunuz .30 una kadar gelin deyip bize evrak hazırlatıp yalandan kaymakamlıklarda neden sırada beklettiniz.Rize'ye dışardan getirip karantinaya aldıklarınız zarar vermeyecek mi? İnşallah bu kararınızda da tutarlı olursunuz.Gerçi mümkün değil dün ve bugün Rize'ye bir çok kişi gene seyahat etti.Hani kimse alınmayacaktı.

  7. GÖKTÜRK

    Nisan 23, 2020 Perşembe 13:21

    SAYIN BAŞKANLAR RİZENİN YEREL İMKANLARIYLA ÇOZÜM ÜRETİN.MESELA ÇAY İSLERİ İÇİN YETERİ KADAR EKİPLER OLUŞTURULSUN ÜCRETİ KARŞILIĞI TOPLASINLAR ZATEN ÇALIŞAMAYAN YÜZLERCE İNSAN VAR NİÇİN BUNLARI DÜŞÜNMEYİP KARŞI ÇIKIYORSUNUZ.ŞU AN DIŞARDAN GELİP KARANTİNAYA UYMAYAN ONLARCA İNSAN VAR BUNU HERKES BİLİYOR GÖRÜYOR.YARICISI OLMAYAN KOMŞUSUNA AKRABASINA TOPLATAMAYANLAR BU EKİPLETE TOPLATSIN BU KADAR BASİT

  8. Elmas

    Nisan 23, 2020 Perşembe 12:38

    Sonnuna kadar katılıyorum en az bir kişi çayının başında durmadan bu iş yürümez hiç kimsede aksini idda etmesin

  9. Suleyman

    Nisan 23, 2020 Perşembe 10:22

    Provakator soylemler yapmayin. Reis in lafinin uzerine laf denmez

  10. Kadir Yılmaz

    Nisan 23, 2020 Perşembe 08:48

    Ali Yılmaz siz herhalde Rize ‘li değilsiniz kardeşim bizde devlet aşkını bilen insanlardanız ama yanlış yapılan birşey varsa bunu söylemek lazım ki yanlışlar düzeltilsin ben çay üreticisiyim tek gelirim ordan memelekete gidemiyorum vefa grupları toplayacakmış çayları bu işi nasıl yapacaklar hadi yapsınlar

  11. Nurettin

    Nisan 23, 2020 Perşembe 05:53

    Başkanım doğru söylüyorsun ver muhtara kesin talimatı bak kimse izole olmadan çıkabiliyormu.bu ne acizlik en azından çay cüzdanı olanı al bari yurt dışından adam getirebiliyon

  12. kadir

    Nisan 23, 2020 Perşembe 00:09

    Aynen katılıyorum kimse kimsenin çayını toplamaz ve bu zamanda kimse birbaşkasınada para vermez.il dışındaki çay üreticilerini istemeyen bürokratlar mayıs ayı çay hasadının parasını toplanmış sayıp parasını versin arkadaşbol keseden atmayla olmuyor.

  13. Rize Merkez

    Nisan 22, 2020 Çarşamba 20:03

    Alınan karar fiyaskodur fiyasko. Vali de çıkmış çayı ben toplarım diyor. Zaten dinleyince Rize’yi hiç bilmediğini şov yaptığını açık açık görüyorsunuz. Hadi o şov yaptı anladıkta diğerleri ne yaptı. Toplantıda olan milletvekili de siyasi de yönetici de hepsi milletle dalga geçer gibi çözüm bulamadık demiyorlar da lafı dolandırıp duruyorlar

  14. Ali Yılmaz -ANDONLU

    Nisan 22, 2020 Çarşamba 19:53

    RİZE TİCARET ODASI BAŞKANI SAĞLIK KURULU VE VALİDEN KISACA DEVLETTEN DAHA MI İYİ BİLİYOR HANGİ OKULU BİTİRMİŞ LÜTFEN MANTIKLI OLALIM DEVLETİN VERDİĞİ KARARLARA SAYGI DUYALIM.RİZEYE VE RİZELİYE ZARAR GELMESİN DİYE ALINAN KARALARA UYALIM.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.