Sosyal Medya

RİZE

ÇAYKUR'dan 44 maddelik önlem!

ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 2020 yaş çay sezonunda 44 maddelik eylem planı oluşturduklarını bildirdi.

ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 2020 yaş çay sezonunda 44 maddelik eylem planı oluşturduklarını bildirdi.
 
Alim, yaptığı yazılı açıklamada, sezon öncesi fabrikaların son durumunu ve kampanya başlangıcında uygulanacak tedbirleri görüşmek üzere genel müdür yardımcıları ve 47 yaş çay fabrikası müdürünün katılımı ile telekonferans aracılığıyla toplantı gerçekleştirildiğini kaydetti.
 
Fabrikaların fiziki hazırlıklarını en geç 27 Nisan'a kadar bitireceğini vurgulayan Alim, "2020 yaş çay kampanyamız maalesef tüm dünyayı tehdit eden virüs salgını gölgesinde başlayacak. Bizim için her şeyden önemlisi insan sağlığı. Faaliyet alanımız içerisinde tüm zincirdeki insanlarımızın sağlığını korumak için azami özeni tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte göstermeye çalışıyoruz. Bu kapsamda fabrikalarımızı teknik ve işleyiş olarak kampanyaya hazırlama gayretindeyiz." ifadelerini kullandı.
 
Bahçeden alım yerine, alım yerinden fabrikaya, her türlü planı hazırladıklarına dikkati çeken Alim, şunları kaydetti:
 
"Üreticimizin çaylarını alım yerine getirmesinden, eksperlerimizin çay alma şartlarına, nakliyeciden fabrikalarımızda çalışan personelimize kadar dikkat edilmesi gereken 44 maddelik bir Kovid-19 acil eylem planı oluşturup uygulamaya aldık. Üreticimiz kendisine verilen randevu saatlerine riayet ederek, alım yerine maskeli bir şekilde gelip sosyal mesafeyi koruyarak çayını satabilecektir. Ayrıca bu süreçle ilgili eksperlerimizi kampanya öncesi işe alınarak Kovid-19 tedbirleriyle ilgili kendilerine eğitim verilecek. Yükleme ekipleri, nakliyeciler yine sosyal mesafe ve maske takma zorunluluğu kuralına uyacak. Nakliyecilerin ve üçüncü şahısların fabrikaya giriş çıkışları kontrollü olarak yapılacak ve kesinlikle hiçbir sosyal alanı kullanmalarına izin verilmeyecektir. Fabrika personelimizin işe giriş çıkışlarında ateşleri ölçülecek, kıyafetlerini değiştikten sonra ellerini yıkamadan ve maskelerini takmadan işe başlamayacak. İş yerlerinde sosyal mesafeyi kesinlikle ihlal etmemelerine dikkat edilecek. İnsan ve toplum sağlığını ilgilendiren konularda personelimiz düzenli aralıklarla bilgilendirilecektir." 
 
Alim, "En büyük temennimiz salgın hastalık tehdidinin bir an önce ortadan kalkması ve insanların normal hayatlarına dönmeleridir. Bu süreci en az zararla ve sıkıntısız atlatabilmek için başta devletimizin yayımladığı genelgeler kapsamında ve ayrıca kurum özelinde getirdiğimiz tedbirleri çalışanlarımız ve üreticilerimizle birlikte uygulayacağız." değerlendirmesinde bulundu.
 
 
 

14 Yorum

  1. Aykut

    Nisan 25, 2020 Cumartesi 04:14

    Lazo diye bir arkadaş gürcüler gelmesin diyor ben her sürgünde 25 ton cay veriyorum lazo gelip toplayacakmışım çayımı kimsem yok boş beleş konuşma gürcüler mutlaka gelmeli kontrollü bir şekilde burda nasıl sağlık raporu alınıyorsa onlarda alsın

  2. 0somali 'nin toruni

    Nisan 24, 2020 Cuma 13:43

    Zora geldini devlet herşeyi vatandaş 'tan istiyor vatandaşa geldim i tüm devletin kapıları suratına kapanıyor buyrun burdan yakın

  3. kemal şımşek

    Nisan 22, 2020 Çarşamba 21:08

    bunların haberı bukadar olur 44 tane maddeyı yazsana

  4. Lazo

    Nisan 22, 2020 Çarşamba 13:32

    Gurcu rus vs herhangi bir yabancı kacak işçi sokmasın devlet bu ülkeye.Herkes kendi çayını toplasin para ülkede kalsın.

  5. Leyla ceylan

    Nisan 22, 2020 Çarşamba 07:27

    Üzerinde cay cüzdanı olmayanlar çiftçi belgesi olmayanlar ıstanbul den nasıl gelecekler siz biliyorsunuz ki cuzdan kimin üstündeyse çayı o toplamiyor mesela ben çayı abimin üzerine verdik ama çayı ben topluyorum ben nasıl gelebilirim bunlar için bize belge veremezmisinz

  6. Rize Merkez

    Nisan 22, 2020 Çarşamba 02:08

    Dostlar alışverişte görsün açıklaması !!! Vatandaşın içini rahatlacak bilgilendirecek tek cümle yok!!!

  7. Ahmet Taylan

    Nisan 21, 2020 Salı 23:52

    Aynen Gürcistan gelsin kontrol yapılarak yillarca bizimle olanlar var 44 madde45olsun Çaykur bir bezen olsun üreticini fikrini aldin saygilar

  8. Yener

    Nisan 21, 2020 Salı 22:44

    Cay kesimine disardan adam sokulmasini istemiyoruz bunu cumhurbasakanimiza dilekceylede iletecegiz

  9. Miraç selim

    Nisan 21, 2020 Salı 18:09

    Konu başlığıla alakasız bir yazı yazılmış. 30 nisan a kadar gelin diyor rize valiliği ama 3 mayıs a kadar izin, verilmiyor büyük şehir belediyeleri. Gelebilmemiz için ne yapılması gerekiyor. Otobüs seferleri yok ucak yok???

  10. Halk

    Nisan 21, 2020 Salı 09:17

    Gürculeri istiyoruz .onlarda önlemi sinirda alinir gelirler. Kontrol yapilir toplarlar.zorla kimse nin evine gelmiyorlar lar.isteyen aliyor. Onlarda insan .yapamadiktan sonra kim toplayacak. Çayi dalindan almadinmi nasil satcaksin.çaylikmi alimyerine gidecek.

  11. Ö. B

    Nisan 21, 2020 Salı 01:25

    44 madde diyorsunuz onlarıda başlık altında yazarmısınız

  12. Asım ketenci

    Nisan 20, 2020 Pazartesi 17:28

    Selamun aleykum ben istanbul üsküdardan bir türlü izin belgesi alamıyorum bize bir şey söylensin bizde ona göre bekleyelim yazık burdaki insanlara

  13. Kara

    Nisan 20, 2020 Pazartesi 17:05

    Bu işleri yapmak için yeterince personel nerde. mevcut olanı çalıştırıyorsunuz.kapıda ateş öleçecek kıyafet değişimini kontrol edecek vs vs. Alımyerlerinde keza aynı bir kişi ve çayı üretici dağıtmak zorunda.

  14. Mehmet Civelek

    Nisan 20, 2020 Pazartesi 17:01

    İyide sayın genel müdür bu millet İstanbul’dan nasıl gelecek onu hesapladınız mı

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.