Sosyal Medya

SAĞLIK

Prof. Ercüment Ovalı o ilacın adını açıkladı

Koronavirüsü tedavi edecek ilaç için ekibiyle birlikte bir aydır çalışmalarını sürdüren Prof. Dr. Ercüment Ovalı, üzerinde çalıştıkları ilacın isminin Dornaz Alfa olduğunu duyurdu. Ovalı, '23 Nisan'da açıklayacaktık ancak o kadar etkili duruyorki insanların hayatını kurtarabilir. Insanların hayatından gün çalmak istemedik' açıklamasını yaptı.

Prof. Dr. Ercüment Ovalı, yaklaşık bir aydır ekibiyle birlikte koronavirüs tedavisine için kullanılacak ilaç üzerinde çalışıyordu. Ovalı, 23 Nisan’da açıklayacağını duyurduğu müjdeli haberi son dakika olarak açıkladı. Ovalı, Dornaz Alfa isimli ilacın hastaların tedavisi için klinik testlere alınması gerektiğini duyurdu.
 
Ovalı’nın açıklaması şöyle:
 
“1 aydır lab.da çalıştığımız bir ilacın ismini 23 Nisan’da açıklayacaktık ancak o kadar etkili duruyor ki insanların hayatını kurtarabilir. Insanların hayatından gün çalmak istemedik..Acilen Dornaz alfa hastaların tedavisinde klinik testlere alınmalı. Kahramanlarıma teşekkür ederim.”
 
 
 
DORNAZ ALFA NEDİR?
Dornaz alfa, DNA’yı seçici olarak klivaj eden bir enzim olan rekombinant insan deoksiribonükleaz I’nın oldukça saf bir çözeltisidir. Dornaz alfa, kistik fibroz hastalarının balgam / mukusunda bulunan DNA’yı hidrolize eder ve akciğerlerdeki viskoziteyi azaltır ve salgıların daha iyi temizlenmesini sağlar.
Etken maddesi Dornaz Alfa bir Çin faresinin kanından saflaştırılmış bir maddedir.
 
 
 

1 Yorum

  1. Arrow

    Nisan 21, 2020 Salı 02:31

    İlac zaten piyasada var olan roche firmasinin cigerlerdeki sorunlar icin kullandigi bir ilac sahin prof abimiz zaten almanlarin en basindan beri denedigi ve bir sonuc almadigi bu ilaci uzerinde 1 aydir çalışıyoruz ismini 23 unde aciklyacaktikta erkene aldik simdi acikliyoruz demesi bir umutla hastaliga hakalanmaktan kendisi ve yakinlarini icin korkan hastaliga yakalanmis yada bir yakini yakalanmis binlerce insan icin hayal kirikligi olmustur. Evet sahin prof ben yeni bir ilac buldum Demedi ama hemen hemen ona denk getirdi yani sonuc fisss gundemi bosyere mesgul eden kendisini reklam yapmaktannbaska bi is yapmayan bu sosyalmedya artislerine bi engel koyulmali artik dusunuyorum. Bu arada bu virusun bir ilaci en az 3 5 yilda asisi ise min 1 yada 1 bucuk yilda cikabilir bundan once cikacak asi vs ler se bu virusun daha onceden bilindigini labaratuvar ortaminda hazirlanip insanlara sunuldugunu kanitlar ..

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.