Sosyal Medya

GÜNDEM

Vali Yerlikaya İstanbul'a giriş-çıkış şartlarını açıkladı!

30 büyükşehir ile Zonguldak'a giriş ve çıkışlara yasak getirilmişti. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'a girebilmek ve çıkabilmek için gerekli olan şartları açıkladı. Yerlikaya ihtiyaç sahiplerine verilen bin liralık yardıma ilişkin de bilgi verdi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Seyahat İzin Belgesi" ile İstanbul'a giriş ve çıkışına izin verileceklerin kimler olduğunu Twitter hesabından paylaştı.
 
Yerlikaya İstanbul'a giriş çıkışına izin verilenler şöyle sıralandı:
 
-Tedavi olduğu hastaneden taburcu olmuş ve ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olanlar,
 
-Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının cenazesine katılmak için seyahat edecek olanlar,
 
-Ölüm nedeni COVİD 19 olanlar hariç olmak üzere cenaze nakil işlemine refakat edecekler (en fazla 4 kişiye),
 
-İstanbul'a son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp, ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyenler (5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başka bir belge ile ibraz edenler)
 
-Ceza infaz kurumlarından salıverilenler,
 
-Yurtdışından geldikten sonra yerleştirildikleri öğrenci yurtlarından 14 günlük karantina ve gözetim süresi dolanlar,
 
-Kaymakamlıklar tarafından oluşturulan "Seyahat İzin Kurullarından" seyahat izin belgesi alabilirler.
 
100 BİN 244 AİLEYE 1000 TL TESLİM EDİLDİ
 
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Ekonomik İstikrar Kalkanı" ile 1.000 TL sosyal yardım ve 2022 kanunu kapsamında maaş alan İstanbulda 142 bin 207 vatandaşımız bulunduğunu belirtti. Vali Yerlikaya Cuma günü saat 10.00' dan bugün (Cumartesi) 18.00'e kadar 100 bin 244 aileye maaşlarını evlerinde teslim ettiklerini 41 bin 963 vatandaşa yarın maaşlarını teslim edeceklerini açıkladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.